Els reis són els pares

Castell de Cardona
Es fantàstic veure la il·lusió dels nens davant les joguines que els reis els han deixat a la terrassa. És un món irreal, però ells encara no ho saben i aquesta és la gràcia. Els polítics autonomistes viuen més o menys igual. Aquests dies els consellers van fent les primeres declaracions de caire programàtic amb la seva joguina nova. Atesa la manca de lideratge del president Mas, que es fa patent en la seva insistència en la via autonomista (millor caminar units cap al desastre que no dividits cap a la llibertat), no poden més que demostrar una considerable manca de realisme. M'han cridat l'atenció dues reflexions de consellers que, d'altra banda, considero altament preparats, potser aquests sí, dignes d'un govern dels millors. El problema, doncs, no rau en la seva intel·ligència, sinó en el fet que han triat un terreny de joc sense gespa, ple de rocs i matolls i en pendent per jugar aquest partit de futbol.

El conseller Mas-Collell afirmava que el principal causant del dèficit de la Generalitat l'any passat (més de 7.000 milions d'euros, segons sembla) era l'excés en la despesa sanitària. Més enllà del fet que al dia següent el conseller Boi Ruiz afirmés que la desviació havia estat de 825 milions d'euros (no quadren els números, doncs), és absolutament incomprensible que deixi de banda qualsevol referència a una petita causa de dèficit que és tres vegades superior: l'espoli fiscal espanyol a Catalunya. Aquest, tal i com apunten aquests dies altres amics blocaires, és el principal problema de la hisenda de la Generalitat: que la metròpoli saqueja els nostres recursos.

I, hores després, el conseller Recoder afirmava que, si cal, la Gestoria haurà de recórrer al TC per exigir els gairebé mil milions d'euros que l'Estat no ha gastat en infraestructures a Catalunya en compliment de l'addicional tercera de l'Estatutet. És a dir, que demanarem empara al mateix tribunal que va deixar el text com un colador i va condicionar el nivell d'inversió teòricament fixat a allò que decidissin lliurement cada any les Corts generals en aprovar els Pressupostos generals de l'Estat (la llei que, com tothom sap, menys és respecta del món). La idea que cal transmetre urgentment als dos nous consellers és clara: ep, desperteu, els reis són els pares. És a dir, l'Espanya que ens saqueja a l'empara de la seva legalitat.

Comentaris

 1. Ho saben però són com aquells pares que no permeten -o admeten- que els seus fills creixin i tracten de continuar amb la fantasia dels reis d'orient.

  ResponElimina
 2. Suposo o, almenys, espero que en Laporta li vagi recordant al President les incongruències de jugar a Reis i voler fer de grans.
  Per cert, la Sra. Núria de Gispert ha trobat una solució per partir el Grup Mixt abans no comenci (si encara no han començat) a haver "hostialitats" al Parlament entre SI i C?

  ResponElimina
 3. Bon dia,

  1) els votants de CiU, com els membres del Govern, ja ho saben que els reis són els pares, però com a bons cristians que són, necessiten dur endavant aquesta proposta que, sovint, fan les ments immadures davant una realitat que no els va com volen:

  "Bé, d'acord, els pares són els reis i què, jo no preguntava això. I ara, digueu-me pare, enguany què em duran els reis?"

  2) En Laporta i els seus amigots no tenen cap altra ideologia que la supervivència personal, immersos en combats de superació personal de conflictes psicològics arrossegats des la seva perenne adolescència i conscient irreverència als objectius de la societat civil.

  Ens passarem, uns anys més, comentant aquestes jugades polítiques de baixa intensitat i... Vés per on, arribarem a les següents eleccions del maig i -torna-li la trompa al xic- com sempre: uns que vénen i d'altres que s'han cansat i se'n surten com poden.

  I nosaltres aquí, mirant si algú ens fa cas.

  Salut i República de Catalunya!

  ResponElimina
 4. Té collons, dir que la culpa és del dèficit sanitari quan ens roben tants i tants diners...

  ResponElimina
 5. Ells mateixos saben que no podran per prou feines aconseguir que retorni ni un sol cèntim de l'escandalós dèficit fiscal que patim. Per això han de buscar altres excuses per a justificar tot el seguit de retallades socials que ens vindran a sobre.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas