Lliçons de centralitat

He dubtat força abans d'escriure aquest apunt. La veritat és que he patit una barreja de mandra i de pena. El president Montilla viu els seus darrers mesos de lideratge, esllanguidíssim comandament, al capdavant del PSC. La cosa ha acabat com el rosari de l'aurora. La desorientació dels qui encarnaven, segons el seu propi lema, la Catalunya que sap on va, els ha portat més enllà del precipici. A perdre la connexió amb l'espai central del país, que, com no em canso de repetir, s'ha mogut (i molt, mireu qualsevol enquesta) durant els darrers quatre anys. És a dir, des del fracàs de l'Estatutet cap aquí. A hores d'ara, surtin com surtin les primàries a Barcelona (són les primeres de la història en les quals ningú vol ser el candidat de la direcció), el cert és que els socialistes catalans es troben fora de combat. No aconsegueixen passar de mig camp. La pilota els dura un sospir. Semblen els rivals del Barça.

Per això resulten especialment patètiques (només superades per les de la Pilar Rahola) les crítiques del president Montilla al president Pujol arran del fet que el segon, finalment, ha vist la llum (que per no veure-la, cal ulleres de veure eclipsis). Segons el defenestrat president socialista, Pujol, amb aquest seu nou posicionament, se situa fora de la centralitat. Està ell per impartir màsters de centralitat, després d'aconseguir els pitjors resultats de la història del seu partit, que ja és dir. Però el més demencial és que l'acusi de fer la feina al PP. Quina broma. Si algú ha treballat a favor del triomf de la dreta espanyola ha estat la incompetència absoluta del president Zapatero al qual han adorat fins a darreríssima hora com a un tòtem els socialistes catalans. Si alguna cosa ha fet fort el PP ha estat l'absoluta inanició de la banda dels 25 del Congrés per influir, ni que fos mínimament, en el rumb erràtic en la lluita contra la crisi del president del Govern espanyol. Això sí que ha fet feina a favor del PP. I si el PSC continua tan cec és possible que continuï rodolant pel pendent encara més avall.

Comentaris

  1. Com sempre, treuen l'espantall del PP per a provar d'arreplegar alguna cosa, quan són justament ells els que portaran a aquest partit a la majoria absoluta a les properes eleccions espanyoles. A mi un o l'altre tan se me'n fot. Ja s'ho faran.

    ResponElimina
  2. Aquest home ja no sap que dir perquè se l'escolti algú...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)