Mercadejar el patrimoni (I)

Santa Maria del Pi (Barcelona)
No tot es boirina. Darrerament el diari del comte ha publicat dos excel·lents articles de Xavier Antich relatius a la demencial política de talonari de la ministra sinistra Ángeles González-Sinde. Aquella que està disposada a pagar el que sigui per espoliar-nos el patrimoni documental. Arxiu a l'abast, xec milionari i cap a Espanya. Els podeu consultar aquí i aquí. Des de fa trenta anys, les administracions públiques catalanes han anat treballant una política de captació de fons documentals que ha derivat en milers de donacions de documents i arxius privats d'interès públic. A hores d'ara són, ingressats als arxius, a disposició dels investigadors i de tots els ciutadans. Permenten entendre la nostra història d'una manera molt més rica i complexa. Encara que la ministra no ho entengui, a més, d'altres són dipositats en arxius públics en forma de cessió per part dels titulars, sense rebre cap mena de contraprestació econòmica. No cal comprar gairebé res.

Per aquest motiu, crec que la millor resposta que podríem donar des de Catalunya a les pràctiques de nou ric ignorant de la ministra sinistra, seria organitzar des de la Gestoria un gran acte al Palau de la Generalitat on el mateix president Mas encapçalés un homenatge nacional a totes aquestes persones, famílies, entitats i empreses que, podent-se lucrar (hi ténen tot el dret), han decidit, en canvi, lliurar els seus béns privats al gaudi de tota la comunitat. Fer-ne la màxima difusió als mitjans públics i convidar representants de totes les administracions públiques catalanes que gestionen arxius. Perque si no responem a la xuleria de la ministra, ens podem trobar que el seu mal exemple s'estengui i aquest flux de generositat que fa trenta anys que raja s'estronqui. I les administracions públiques, ara més que mai, no estan en condicions de competir en un mercat inflacionari. Fem-ho.

Comentaris

 1. Sempre he sospitat que els espanyols tenen mes clar això que al final els catalans marxarem. I deu ser per això que últimament s'afanyen en fotre la ma a tot el que poden abans que s'aixequin les fronteres i no ho puguin fer.

  ResponElimina
 2. En referencia al teu article, i dins de l'inmediatesa cal homenatjar a Carme Balcells autora de les - tres bessones- que acaba de donar mes de 3000 dibuixos a la biblioteca nacional de Catalaunya, ho dic mes que res per que les veus en contre d'actituds com els centelles les protestes son inmediates, cosa que em sembla bé, però també crec que els reconeixements també han de ser el més inmediats posibles, entre d'altres raons peruqe els centelles i d'altres sempre i també entre d'altres arguments és queixen de manca de reconeixement
  en el cas de Carme Balcells aeria bo escoltar l'entrevista que en Basté li va fer ahir al matí a Rac1, una entrevista on les respostes de la Carme ens deixa veure una patriota anónima però que ens deixa un llegat de forma absolutament desinteresada arguint que tot li deu a Catalunya, veritablement un exemple a seguir

  ResponElimina
 3. CARMEN BALCELLS?....POTSER VOLS DIR ROSER CAPDEVILA. LA SRA BALCELLS S'HA VENUT EL SEU ARXIU DE AUTORS AMERICANS COM TOT "KISKI".LA CAPDEVILA ES UNA ALTRE MENA DE "SRA" AMB SENTIT DE PATRIA.
  JUGANT AMB BCN.

  ResponElimina
 4. rectifico ha estat un lapsus totalment intolerable demano perdó sobretot a la Roser Capdevila

  ResponElimina
 5. Tots els museus del mon n'estan plens de peces robades o comprades.
  Quin museu no te una col·lecció de art egipci, babilònic o de pintura d'altres indrets del que n'està ubicat?.
  Tota la pintura impressionista esta a França?, i jo no cal parlar del museu vaticà, allà l'espoli n'és universal.
  Els hereus den Van Gogh varen regalar el seus quadres al govern del seu departament francès?, no, ni tan sols al de França.
  Aquí a vegades ens passem i creiem que els catalans tenim de ser mes generosos que ningú.
  El que si es cert es que el govern espanyol compre amb els diners del catalans... però això ja n'és un altre tema.
  De totes formes es te de felicitar i agrair les donacions de la Roser i d'altres que com ella han cedit quelcom de valuós al patrimoni comú d'aquesta terra.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)