Veniu a adorar l'alcalde

Santa Pau
Tot seguint la tradició familiar, pels dies de Nadal ens agrada anar a veure els pessebres de l'Agrupació de Pessebristes de Sabadell. Alguns anys, com aquest, va caldre desafiar el fred i sortir de casa de nit, a la tarda. A pasturar les criatures. Quan així ho fas encara valores més el moment del retorn a la llar calentona que t'espera. Entre els pessebres creats durant mesos pels membres de l'Agrupació n'hi ha d'autèntiques obres d'art i diminuts-grans prodigis d'enginyeria hidràulica i elèctrica. Pessebres tradicionals i innovadors. Pessebres de mar i de muntanya. Pessebres d'orient i d'occident. Per a tots els gustos. Pessebres patrocinats: algunes de les grans botigues del centre els financen i així ens ho fan saber amb poca discreció. Els nens gaudeixen com camells (aquí una expressió certament pertinent), saltant a les fosques d'escena en escena.

El recorregut pel centre, abans de recollir-nos, l'acabem normalment als baixos de l'Ajuntament, on s'acostuma a muntar també un pessebre de dimensions considerables. No sé si sempre és així, però aquest any em va sobtar el fet que just al costat del naixement municipal hi hagués una vitrina on destacava amb llum pròpia (més forta que la de l'estel de Betlem) una fotografia de l'alcalde Manuel Bustos recollint el premi Transparència Internacional atorgat per aquesta entitat, situada al costat del mateix guardó. Fa mesos, quan a casa ens varem assabentar de la notícia ens vam posar a tremolar. Devien enganyar de mala manera els consultors a qui van mostrar els procediments interns de l'Ajuntament. Com és possible rebre aquest premi alhora que els de l'oficina del Síndic de Greuges de Catalunya t'avisen que el consistori sabadellenc és dels que menys col·laboren a tot Catalunya en la detecció dels empadronaments fraudulents que faciliten l'accés a places escolars? Si l'Ajuntament de Sabadell rep premis a la transparència, com deuen funcionar els altres?

Comentaris

 1. Sr. Granollacs, crec que el peu de fotografia que ha posat no és correcte. Jo sóc de Viladecans però casualment he passat aquest cap d'any a Santa Pau, a la Garrotxa, i fa escassament una setmana vaig visitar el centre històric. Va ser grata la meva sorpresa en veure aquestes banderes a la plaça major (de dalt), però al fixar-m'hi, vaig veure que l'establiment era un hostal, i li vaig dir al meu pare que prengués algunes fotografies perquè em va fer molta gràcia. L'ajuntament es troba tot sortint direcció a la carretera que duu cap a Olot, a mà dreta, però per plaer per la meva vista i en contra de la legislació vigent, només onejava la bandera local i la senyera.

  ResponElimina
 2. Ep, Cristian. Moltes gràcies pel comentari. Ja he corregit l'error!

  ResponElimina
 3. Un polític retirat de fa anys llargs, em deia que la soletat del polític és esfereïdora. Potser, l'ego que desenvolupen alguns, sigui la compensació d'aquest buit tan gran.
  Com que la netedat total del cos fa mal a la mateixa persona, potser també creguin que sigui bo tenir algun pecat amb el que poder-se confessar.
  Tal com deia un amic del meu pare en dinar junts en dies de quaresma, "...avui no estic gaire catòlic i reforçaré la meva salut amb un bon bistec..."
  El teu alcalde, amic Granollacs, hauria d'anar al metge, a veure si queda del tot catòlic..., o potser no vulgui...!

  ResponElimina
 4. Sempre que veig en Bustos, potser vagi errat, tinc la sensació d'escoltar la banda sonora del film "El padrino".

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas