Bozal celebra els 300 anys d'ocupació

Castell de Cardona
Tal i com ha figurat durant uns dies a la dreta d'aquest apunt, la ultranacionalista espanyola i consellera de Justícia Pilar Fernández Bozal ha anunciat que, durant els propers quatre anys, sota la presidència d'Artur Mas, li correspondrà organitzar els actes de commemoració de la desfeta catalana de 1714. És a dir, la jurista que treballa en la més absoluta intimitat i que ha dedicat els millors anys de la seva vida a la defensa dels interessos de l'Estat espanyol a la colònia, commemorarà l'acte de naixement de l'actual Regne d'Espanya. Diu que cal recordar el dret públic català anterior a la Nova Planta borbònica, justament aquell contra el redreçament del qual la consellera de Justícia ha fet filigranes fins ara. Me'ls començo a imaginar, els actes de celebració (en el seu cas), que no de commemoració.

Li proposo que rebutgi d'entrada les veus d'historiadors catalans com ara en Joaquim Albareda, l'Eva Serra o en Josep Maria Torras. No combregaran fàcilment amb el seu ideari espanyolista. En realitat, crec que se li ofereixen dues possibilitats. Una primera, freakie-pseudo-científica, que consistiria a contactar amb Ciudadanos per a què li facilitin el telèfon del catedràtic Fernando García de Cortázar, sempre disposat a llançar un speech sobre el fins ara ignorat afany espanyolista dels catalans del 1714. En segon terme, organitzar un acte de destrucció de les restes arqueològiques del Born, reivindicant alhora la immediata reconstrucció de la Ciutadella, on els grans César Vidal i Federico Jiménez Losantos ens il·lustrin sobre les bondats de la nova Espanya construïda sobre la sang i el patiment de tants milers de catalans, nova Espanya al servei de la qual la consellera ha fet fins ara la seva carrera professional. Fernández Bozal podrà seure amb goig en primera fila, flanquejada per Albert Rivera i Alicia Sánchez Camacho, com a veritables tres tenors de l'espanyolisme al Parlament del Parc.

Comentaris

 1. Inspiradíssim, Gran Granollachs!!
  Li podríem preparar a la Bozal una gran trona des d'on se la pugui sentir bé, que no hi hagi malentesos d'interpretació. Una lectura de llicenciatura, final de carrera. La carrera d'aquesta dona que pot tocar final. Potser faci allò del Rei dient "Nunca fué el castellano lengua de persecución..." Potser sí que farà "celebració" en lloc de "commemoració".

  Mentrestant es prepara això, també es prepara l'Assemblea per la Indepedència!! Tot per d'aquí a tres anyets... Òndia, òndia, òndia....!!!

  ResponElimina
 2. No se que es traurà de la màniga aquesta senyora en el proper 11 de setembre. Però em temo que serà quelcom semblant a la pseudo - sardana - por - soleares que es van inventar l'any passat. Es allò de "per què ballar una sardana catalana si la cultura a Catalunya es tan catalana com espanyola. Ballem-la amb matisos andalusos que així passarem per progres i gent oberta a tot." En definitiva: es aquella voluntat d'espanyolització que veu molt adient que en tot símbol català ha d'anar algun d'espanyol.

  ResponElimina
 3. Si aquesta senyora ha d'organitzar els actes, ja ens podem imaginar de quin nivell reivindicatiu seran... Segur que molt a gust d'en Duran Lleida...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)