Circumstàncies conjunturals

Molí d'oli (Aldover)
El desvergonyiment de la consellera Bozal no coneix límits. Ara resulta que, segons ens explicava ahir en una entrevista al diari del comte, la seva elecció professional d'esdevenir advocada de l'Estat, per tant, defensora dels interessos materials i polítics del Regne d'Espanya a Catalunya, ha constituït només una circumstància merament conjuntural. Dues dècades de circumstància conjuntural. Perdoneu-me la vulgaritat: collons quina conjuntura més llarga! Si és que no vol quedar com una mentidera patològica (diu també en la mateixa entrevista que només l'ha mogut a acceptar el càrrec de consellera l'amor a Catalunya) té una manera clara de demostrar l'honestedat de les seves paraules: renunciar a l'excedència a la plaça d'advocada de l'estat i anunciar solemnement que no reprendrà mai la seva activitat al servei de l'ocupant. És així de senzill.

De moment, CiU hauria d'evitar l'efecte greixós del contagi de les mentides d'aquesta dona. Resulta penós que, com ara l'altre dia al programa l'Oracle d'en Grasset, a Catalunya Ràdio, gent amb un currículum notable de servei al país, com ara el portantveus de la Gestoria Francesc Homs, s'embruti defensant-la de manera forassenyada. I fent-ho, a més, titllant d'injustificades les acusacions contra la Bozal dels altres bons patricis. Alguns no critiquem d'ella, principalment, aquest o aquell acte jurídic (tothom pot cometre un o diversos errors), sinó la seva dedicació professional al servei de l'enemic durant dues dècades, lliurement triada com a vocació funcionarial, que la fa absolutament inhàbil per al càrrec que okupa. Per això resulta lamentable, francament trist, que les jugades del gran Duran i Lleida acabin arrossegant els independentistes de CiU a actituds francament indefensables. És la millor manera que la redefinició del peixalcovisme anomenada dret a decidir, l'ham que van mossegar milers i milers d'independentistes el passat 28-N, acabi en un futur no massa llunyà com el rosari de l'aurora.

Comentaris

 1. "Per això resulta lamentable, francament trist, que les jugades del gran Duran i Lleida acabin arrossegant els independentistes de CiU a actituds francament indefensables."

  Si els suposats "independentistes" de CyU defensen la Bozal, potser és que no són tant independentistes com es podria pensar.

  ResponElimina
 2. Molts votants de CiU han caigut a la trampa de l'argument que avantposava la sortida de la crisi a la qüestió independentista o de l'encaix amb Espanya.

  ResponElimina
 3. Mireu aquest enllaç, si us plau, i llegiu els dos comentaris posteriors que també he copiat. Serveixen per veure com va de malament l'Espanya que ens arrossega al buit:

  http://www.youtube.com/watch?v=lJGcRE7ouDg&feature=player_embedded#

  Potser la Universitat Autònoma de Madrid és un reducte cultural, perquè l'anterior rector Ángel Gabilondo, actual ministre d'educació (i germà de l'Iñaki Gabilondo) també s'ha comportat molt bé amb aquest tema, i fa poc va tenir un bon rifirrafe amb uns periodistes fatxes defensant la immersió lingüística.
  Ara, les nostres apreciades autoritats i els benvolguts mitjans de comunicació catalans haurien d'establir llaços amb aquesta gent en lloc d'ignorar-los; si no, en dos dies ja no quedarà ningú.

  Malauradament, les persones de cultura que hi ha a la "meseta" s'ho passen molt malament (historiadors, filòsofs, lingüistes, sociòlegs, etc.), pq el seu entorn pensa tot al contrari. És una vida molt dura. Vaig conèixer un historiador d'aquesta mena que ens va explicar que li era dur viure amb tant de tancament mental. És un tema que es tracta molt poc aquí. Pensem que aquesta incomprensió arriba a una marginalització de la persona (des del dia de Nadal als mitjans de comunicació passant per amics, veïns, companys de feina.... i família). Potser hauria d'existir un web que es digués "Otra España es posible", per exemple.

  He copiat aquest enllaç i les dues notes següents per mirar d'expandir els nostres problemes a una realitat més extensa de la que és la nostra, extremadament greu. Si els poguessim capturar i fer-los nostres, potser podríem obrir vies internacionals de comunicació que permetessin fer una majoria, actualment dominada per un comportament molt mesquí. Tot el grup d'Unió, també els fan el joc destructor, o no?

  ResponElimina
 4. La Bozal es una mercenària mes, qui paga mana i qui paga mes mana mes.
  A mes diuen que els deus els crien i ells s'arrepleguen... el que no se es si dormen junts.
  També es diu que la Bozal posa el morrió a en Duran quan el treuen a passejar per Lleida... es que a vegades mossega, sabeu.

  El vídeo de'n Juan Carlos Moreno Cabrera es molt bo i crec a en Ramon quan diu que hi deu haver-hi gent que no s'ho passa massa be en mig d'aquesta creuada contra nosaltres.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)