Continuen vestint de verd

Beseit
Tal i com l'opinió pública del nostre país va comprovar fa unes setmanes, amb la prohibició de l'ús d'armes de foc als trabucaires amb motiu de l'acte en record dels bons patricis executats per l'exèrcit borbònic a la Gleva el 1714, la Guàrdia Civil és una veu autoritzada en l'estudi de les tradicions nostrades. En saben molt del tema. Són guardians zelosos de les tradicions. En particular, de les seves tradicions. Com ara, la de mirar de no barrejar-se amb les poblacions indígenes que malden per controlar per tots els mitjans (democràtics o no) des de fa dos-cents anys. Afortunadament, els veiem poc pels carreres de Catalunya. Però mantenen encara algunes posicions avançades. Per exemple, a l'Aeroport de Barcelona.

Aquest cap de setmana varem anar de viatge familiar. La meva dona va perdre temporalment el rellotge al pas d'un dels controls de seguretat. Ja se sap, aquella escena d'estrés, especialment quan vas amb nens, en la qual, a més d'evitar que prenguin mal o es perdin, has d'anar-te despullant enmig de la tensió i les preses de tothom. En adreçar-se a una agent de la benemèrita, la resposta és immediata: "Señora, no la entiendo". I un continua preguntar-se en quina mentalitat (que no sigui obertament colonial) hi cap col·locar al servei dels ciutadans a una persona que és incapaç d'entendre'ls quan se li adrecen en la llengua pròpia del país. És normal que vesteixin de verd, són no ja d'un altre país, sinó d'un altre planeta. Continuen fidels a les seves tradicions.

Comentaris

 1. Fa esgarrifança veure els "beneméritos" només arribar a l'aeroport d'El Prat, te n'adones que arribes a la colònia. Patètic.

  ResponElimina
 2. Companys, Solidaritat Catalana per la Independència iniciarà una campanya de mobilització ciutadana per presionar CiU per tal que que donin llibertat de vot als diputats i votin si a la declaració unilateral. Una de les accions consisteix en apadrinar un diputat de CiU i enviar-li e-mails, comentaris i missatges al FB. Els blogueros de per aquí tenim debilitat per la Bozal, però cadascú pot triar qui vulgui. Busqueu al FB apadrina un diputat de CiU. S'aniran fent públiques les diferents mobilitzacions. A Gràcia s'ha superat el 33%. Pujeu al airbus de SI. Ara ba de bo. Ara comença l'acció!

  ResponElimina
 3. És caspa greixosa enganxada als seus uniformes. No puc acceptar que a casa meva em vinguin uns militars atribuint-se ser "benemèrits" -Instituto Benemérito!!- i anomenant-se "Guardia Civil" Si és militar, no és civil! Essent militars, poden detenir civils.
  El que els passa, és que tenen un mareig mental on se'ls barreja toros, idioma, tricorni i militarisme. Aquest còctel és tot un símbol espanyolero de campionat. Jo diria que està fins i tot per sobre del franquisme. Els és la quinta essència d'Espanya. Així, quan els veus als aeroports i altres fronteres, en realitat veiem les forces d'ocupació. Perquè, les funcions que tenen atribuïdes de lluita contra el terrorisme, perquè no les pot fer la policia estatal? En realitat, quina feina tenen encomanada que hagin de fer ells que no pugui fer la policia? Cap. Res.
  És pura força d'ocupació donant imatge d'espanyolitat.

  ResponElimina
 4. Si, estic d'acord amb tot lo que heu exposat i jo afegiria seguint amb el meu argumentari actual de tipus psico-antropològic-antropomòrfic i amb voluntat d'anar a la rel profunda de les coses, (El causa causorum) que fent un anàlisi de la merda la podem trobar, en certs àmbits geogràfics, d'un color verdós. El per què de la seva existència el coneixem. Seguim investigant com tirar de la cadena perquè deixi de ser un producte contaminant.

  ResponElimina
 5. Males llengües diuen que els hi volen afegir al uniforme una insígnia d'un brau anomenat l'os-borne espanyol.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas