Dolors de part

Parc de Recerca Biomèdica
de Barcelona
Tranquils, és una estratègia. M'ha costat entendre-ho. Però ara hi veig clar. Tot ha estat dissenyat pel nostre Gran Timoner. Es tracta d'una teràpia de xoc en estat pur. De moment, el que hem vist fins ara com a prolegomen, són cinquanta dies de govern de la Gestoria explicant que és el que no faran durant els propers quatre anys. Es tracta de posar damunt la taula les conseqüències pràctiques que l'autonomisèria genera als catalans. Per això ens sotmeten a una dutxa freda diària, Departament per Departament, relacionant prolixament tots i cadascun dels retalls que el pla d'ajustament de la Gestoria ens durà. Serveis bàsics qüestionats. Barrocons, llistes d'espera sanitàries, aturada d'infraestructures i d'instal·lacions culturals. M'ha costat d'entendre. Ara veig que és una hàbil estratègia per crear nous independentistes. Es tracta de fer entendre als ciutadans d'aquest país que l'autonomisme ens porta al desastre i la penúria.

Que l'espoli fiscal que hi va associat ens està deixant en pilotes. Tot seguit, però, mentre Zapatero insisteix a afirmar que el drenatge fiscal no s'aturarà ni de conya, potser caldria dedicar-hi altres cinquanta dies a explicar que podríem fer amb els 20.000 milions d'euros anuals de l'espoli espanyol. De quant podríem retallar les llistes d'espera. Quants mestres podríem contractar. Quans CAP podríem construir. Quines carreteres, metros i línies de tren continuaríem construint. En definitiva, palesar com ens surt de car, en benestar i en progrés, la dependència d'Espanya. Aquest sí seria un debat responsable. Ensorrar la imatge pública de l'autonomisme continua essent una necessitat política de primer ordre. Només així aconseguirem que el corrent que ens porta cap a a llibertat plena vagi creixent i creixent cada dia. Perquè els dolors de part vénen justament abans de l'infantament d'una nova vida.

Comentaris

 1. Doncs, sí. Ara ho veig clar! No deixa de ser una bona estratègia. Per això els PSC es lamenten. Molt bona, Gran Barrufet Granolacchs. Aquest navegador, potser encara serà un bon Timoner. Promet. També, sembla una bona maniobra la nova versió de la Llei de Consultes, esquivant la supeditació de Madrid.

  Respecte de la Camps-anada de privar TV3 a València, se m'acudeix que tot plegat és producte d'un vòmit de democràcia mal digerida dels espanyols. De fet, corregiu-me si m'equivoco, Espanya no té experiència rodada en democràcies, com és el cas d'Anglaterra i tants altres països europeus, amb Catalunya inclosa. La democràcia els molesta. Cal respectar per igual. No poden posar els testicles (peluts i suats) sobre de la taula.

  Ah, parlant de marranades: Sabieu que el Tejero va evitar que l'Armada fes una massacre el 23F? Ves per on, encara serà un sant aquest Tejero!

  ResponElimina
 2. La estratègia es mes recargolada del que esteu explicant, la dutxa freda, els barracons, la rebaixa de la sanitat i tot el que ens expliques i que sembla que sigui per crear malestar, independentistes i arribar al desenllaç i la independència no n'és tal.
  En realitat es perquè ens ho creiem tot això al fer un anàlisi "intel·ligent" de la situació, però la estratègia es que quant la dutxa freda ens hagi fet agafar una pulmonia, els barracons estiguin rovellats i la sanitat ja sigui insana i tots creiem que es el Moment estiguem tan debilitats que ens diguin des-de "madriz" que no podem continuar així, es posin al front de la Generalitat, la liquidin junt amb la poca esma que ens quedi i entrem a formar part de les espanyes mes selectes, treballant per els nostres amos, però ja sense ànims de protestes, anihilats. I tornarem a cantar el cara al astre rei quant els "Legionarios de Cristo" al darrera del gloriós Aznar s'hagin enfilat al poder passant per sobre de les cendres del "pobre" Rajoy.
  Europa mirarà cap un altre lloc amb una ganyota de fàstic, però no hi farà, ni hi voldrà fer res.

  ResponElimina
 3. D´això que dius que caldria dedicar-hi altres cinquanta dies a explicar que podríem fer amb els 20.000 milions d'euros anuals de l'espoli espanyol.El benemèrit CCN i de la mà de Joan Canadell i Jaume Vallcorba en un magnífic manual
  ja ho han fet.

  ResponElimina
 4. Tens raó: un deu pel CCN. Però ara caldria que ho fes també el govern de la Gestoria...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas