Gran èxit, President!

Monestir de Scala Dei
No puc oblidar l'estampa del 23 d'abril de 2006: a les escales de la Moncloa, José Luis Rodríguez-Zapatero, Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida, feliços i contents després d'haver-se fet el poc que quedava de l'Estatutet (a partir d'aleshores, Estatutet de la Moncloa). No puc oblidar la data sobretot perquè aquell dia van néixer els meus fills (el destí em va fer més afortunat: el meu aniversari coincideix amb el naixement de la primera República Catalana del diputat Pau Claris). Per això, aquestes dies de la nova trobada Mas-Zapatero no he aconseguit sostreure'm als més grisos pensaments. La premsa amiga sembla que està contenta del gran èxit del nostre Gran Timoner. Considerades fredament les dades, però, són per arrencar a córrer.

Benvolguts lectors, si aquesta és l'alternativa de l'independentisme suposadament assenyat a l'independentisme dit exprés, Déu n'hi do! Resulta que en un moment en que Catalunya es dessagna per tot arreu (radicalíssim Milián Mestre, dixit), el president de la Gestoria ha aconseguit que Madrid ens pagui 759 milions d'euros que ens deu des del 2008, retardar el pagament del deute del 2011 al 2013, deixar en suspens els fons de competitivitat (rebaixant encara més l'acord de 2006) i una autorització per augmentar l'endeutament estratosfèric de la Gestoria. Aquest nou llast enfonsarà encara més el país en un mar de dèficit acumulat d'entre 40 i 50.000 milions d'euros, que representen entre el 17 i el 20% del nostre PIB. Gran èxit, president. Continuï sostenint amb força el timó, nostre Gran Timoner. Quan l'aigua li arribi al coll, els de les bodegues ja farà temps que estarem criant malves. Aleshores, exercirem finalment el dret a decidir on volem ser enterrats.

Comentaris

 1. Cal seguit les declaracions de Manel Milian Mestre; últimament, a les tertúlies d'en Cuní diu coses molt interessants.

  ResponElimina
 2. El timoner sembla que te la idea de enfilar el vaixell cap uns penya segats, de lligar el timó amb una bona maroma i saltar per la borda. Missió acomplida. No crec que li arribi l'aigua al coll. Tots aquests timoners sempre deixen el timó amb les butxaques ben plenes. Esta demostrat sobrerament que si aquests grans patriotes volen el timó i es barallen per ell es per interessos propis. El que menys els importa es portar el vaixell a bon port. Això es massa "arriscat". I es que el que desitja resoldre el seu benestar el que mes vol evitar es el malestar.

  ResponElimina
 3. Ara cal sortir al carrer. Sembla que es prepara una gran manifestació pel dia que es debateixi al parlament la llei de declaració unilateral, hem de sortir al carrer i plantar tendes, milers de tendes (jo en tinc 4)i fer torns, una pressio insuportable als diputats que es declaren independentistes. Podem fer-ho! jubilats i aturats de dia i els que treballem a dormir a la Ciutadella. Fem-ho córrer per la xarxa! Presionem a les entitats capaces d'organitzar-ho. Ara si! ja n'hi ha prou! ara toca!
  (per cert, heu escoltat la primera intervenció de l'Uriel Bertran al Parlament i heu vist els nervis de Mas Collell donant voltes al bolígraf i tapant-se la cara? Brillant, l'Uriel, brillant.

  ResponElimina
 4. Sí, l'olla ja treu fum. Encara no bull, però. Hem de vigilar el foc, que no s'apagui. L'Uriel dóna oxígen al foc.
  Cal que aquest dia del debat de la Declaració al Parlament sigui recordat per l'arribada de milers de tendes davant la seu del poble català.

  Per cert, l'enigmàtic Milian. Va col·laborar amb en Fraga, des de Londres, amb la creació d'algun corrent democràtic. Podria ser, també, que hagués tingut a veure amb alguna cosa dels serveis d'intel·ligència espanyols. Dóna la sensació d'haver desertat de totes aquelles files, desenganyat de la maldat de tots plegats.
  Podria ser un independentista de dretes? Mireu la seva ressenya a la Viquipèdia. Periodista, polític, músic, etc... Com a mínim, sembla que sap fer servir el cap!
  L'enigmàtic Manolo...

  Amb això de l'indep., tinc la sensació de fa temps, que hi ha molta gent nostra que està esperant que el poble es mogui. No es volen mullar per no perdre bous i esquelles.
  Sembla com si el Gran Timoner digués: "-Bé, bé!, ja sortiré jo a veure quin temps fa, per on hem d'anar, si naufraguem gaire o no...!!" Pobre, envelleix deu anys per mes! Sincerament, no voldria estar en el seu lloc!

  ResponElimina
 5. El Gran Timoner te por, s'ha passat molts anys esperant el que ara te i te por, te por de perdre el lloc, te por de donar un pas endavant i que se l'hi esfondri el terra, te por de que el seu "sacrifici" no serveixi per pujar-lo a president d'un estat sinó per rebaixar-lo a l'ultim president d'una comunitat autònoma.

  Hi rebut un email de l'Uriel Bertran amb el títol de "Per primera vegada a la història hi haurà un debat sobre la independència de la nació catalana al Parlament", potser vosaltres també, la meva resposta ha sigut la següent:


  Ara el que fa falta es una concentració massiva el dia del debat demanant a tots els diputats que votin que si a la independència.
  Tindria de ser molt mes nombrosa que la del 10J i començar-la molt abans del debat.
  El ideal seria que comences varis dies abans i dures fins a la declaració d'independència... us fa riure això?, no som capaços els catalans de fer el que ja han fet altres pobles?, no s'ho val la independència?, nomes cal que a partir d'ara ens movem a les xarxes socials, a les publicacions amigues i a totes i cada una de les declaracions públiques que feu els polítics convocant-la.
  Estem en el bon camí, però no volem que sigui massa llarg, hi pot haver gent que se'n cansi.

  ResponElimina
 6. EL PRIMER ENEMIC DE L'INDEPENDENCIA ES LA PARTITOCRACIA,MENTRES EL "PARTIT" I EL "PODER DE PA SUCAT AMB OLI"QUE "DISFRUTEM" A CASA NOSTRE,SIGUI AJUDAR AL GERMA GRAN DE MADRID,RECOLXAR ALS "DONANTS"ANONIMS, LA FI DE LA CASTA POLITICA,TURURUT L'INDEPENDENCIA....I MENTRES EL DEPORT NACIONAL SEGUEIXI SEN EL DE TIRARNOS ELS PLATS PEL CAP S'HANS PIXANT.
  JUGANT AMB BCN.

  ResponElimina
 7. Oimés, tots els caps d' "autonosuyas" han sortits amb una cançoneta: catalunya afavorida

  ResponElimina
 8. Penós. El pagament d'un deute i la possibilitat d'hipotecar-nos encara més per al futur. Un "exitàs", sí. I pena de mitjans que tenim. En un país normal, haurien denunciat aquesta pena d'acord. Aquí, encara hi ha que l'aplaudeixen.

  ResponElimina
 9. Trista collita al cove del convergent a cal Sapateru, una arengada resclosida (del 2008) i un permís per a endeutar-nos encara un xic més, o bé si hom prefereix, apujar impostos als mesells catalans, que paguen i paguen i encara segueixen votant

  l'atmosfera de la crisi comença a ser asfixiant, potser aviat ens haurem de tapar el nas i aguantar la respiració, tocarem fons, la mamella ja no raja, ara és l'hora catalans, tant se val d'on venim si del nord o del sud, bufen aires de canvi, entrarà vent fort de tramuntana, fresc i arrauxat, s'emportarà molta i molta merda, s'eixamplarà l'horitzó

  ja fa uns quants dies que tenim un pressentiment: comencen a sonar els tambors de la independència

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)