Lliçons de moralitat

Rambles (Barcelona)
Fa uns dies el gran Josep Antoni Duran i Lleida acusava ERC de no tenir principis ni moralitat. Quan ho vaig sentir em semblar veritable sal grossa. Impròpia en un home tan ponderat, centrat i ben considerat com és el líder d'Unió. És clar que a Esquerra hi ha gent mancada d'aquests atributs, però em sembla que a UDC també en podríem trobar. Per exemple, ara mateix em ve al cap el nom de... Ell mateix. Mireu si no l'entrevista d'aquest diumenge a l'Avui. El franjolí no té absolutament cap inconvenient a dir-ne una mentida grossa, grossa. Almenys una. I ben evident. Diu que no va ser Unió qui va proposar la Bozal com a consellera de Justícia. Ens pren per imbècils? Les evidències de la seva descomunal bola s'acumulen: la Conselleria sempre ha estat a mans de membres d'Unió, la nova consellera és amiga i col·lega de Manuel J. Silva (braç dret del mateix Duran) i els nomenaments del nou Departament han recaigut en la seva major part a mans de militants d'UDC i Unió de Joves (des del Director General de Dret i Entitats Jurídiques al Cap de Gabinet).

Duran afirma en l'entrevista que, tot i no haver-la proposat, "la defensa sense complexos". I passa a l'atac per donar-nos noves lliçons: "qui realment desitgi un estat per a Catalunya [que no és el seu cas], espero que tingui molt clar que aquest estat català ha de tenir uns funcionaris que obeeixin els principis de jerarquia i autoritat. Aquesta senyora treballava com a funcionària per una administració i va complir amb aquests principis". I aquí rau precisament el veritable problema: aquesta senyora treballava per a Espanya no perquè ningú l'obligués, sinó per devoció. Podent triar tots els clients del món (des de la notaria a la magistratura, passant per la Generalitat o l'exercici lliure), va triar defensar jurídicament els interessos de l'Estat espanyol. I això vol dir, ras i curt, que no és ni ha estat mai catalanista. I al servei del futur Estat català n'hi hauria d'haver patriotes i no mercenaris. Gent amb moral i principis. Gent que no menteixi a raig. Gent que no sigui com en Duran i la Bozal.

Comentaris

 1. Aquesta és una reflexió que faig molt sovint com a funcionari que sóc i en veure el nivell d'espanyolisme que hi ha en molts càrrecs de la nostra administració. Crec que la majoria canviaran el xip per allò de la nòmina, com la Bozal, però en el fons no tenen ni tindran cap moral ni capacitat de sacrifici per a aixecar el futur Estat.

  ResponElimina
 2. AIXO DE LA MORAL I EL PSC,POTSER BE,PER AQUESTA BRAMA,GROSSA,GROSSA DE DEBO,QUE CORRE PER MADRID VINCULADA AL PRESIDENT MONTILLA,JO NO ME LA CREC,PERO JA MOLTA GENT QUE JURA QUE ES VERITAT,CALDRA ESTAR AL TANTO.
  SI EL HONORABLE COLL I ALENTOR,AIXEQUES AL CAP!!!!!SEGUR QUE TINDRIA UN DISGUST,I EL POBBRE SRO.RIGOL DEU TINDRE LA LLENGUA FETA UN FORTMAGE DE GRUYER....
  JUGANT AMB BCN.

  ResponElimina
 3. " la Conselleria sempre ha estat a mans de membres d'Unió, la nova consellera és amiga i col·lega de Manuel J. Silva (braç dret del mateix Duran) i els nomenaments del nou Departament han recaigut en la seva major part a mans de militants d'UDC i Unió de Joves (des del Director General de Dret i Entitats Jurídiques al Cap de Gabinet)."
  Bon treball d'investigació !.

  ResponElimina
 4. Algun dia s'hauran de desempallegar d'aquest home...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas