On s'és vist

Cardona
On s'és vist que un poble ocupat pugui honorar lliurement els seus bells herois. On s'és vist que pugui fer-ho amb les salves d'honor d'un exèrcit nascut del poble, a la manera com tot els països del món recorden els seus caiguts en la lluita per la llibertat. On s'és vist que es permeti als hereus dels vençuts ni tant sols començar a alçar el cap, besllumar finalment la victòria i recordar la glòria dels seus avantpassats.

On s'és vist que els continuadors de l'obra dels seus assassins, els que ostenten el monopoli de la violència a base d'exercir-la, ara, abans i quan convingui, facin cap concessió, ni que sigui festiva, a les seves víctimes. On s'és vist que els de sempre renunciïn a allò que és seu per dret de conquesta, a allò que amenacen de fer perquè ho han escrit amb sang a la seva constitució infecta. On s'és vist que els col·laboracionistes d'aquí, els qui exerceixen les escorrialles del poder a base de no discutir l'hegemonia i l'espoli dels vencedors facin el més mínim esforç per alçar la veu. On s'és vist.

Honor i glòria als bons patricis de 1714.

Comentaris

 1. I el govern de la colònia encara no ha dit ni "mu" i això que són nacionalistes!! Tu ho has dit, on s'és vist.

  ResponElimina
 2. Però, és que els colonitzadors ja són europeus i tot, mentre que nosaltres, els trabucaires, només som residus primitius que no sabem fer res més que recordar els nostres passats gloriosos. Tal com diu un amic meu, "s'han trabucat", que vol dir que se'ls ha encallat el tir... Els colonitzadors s'han trabucat.

  Ahir vaig rebre carta del President! Entenem-nos, carta col·lectiva a 94.000 treballadors. Carta d'un sol sentit, el d'anada, però sense possibilitats de resposta. Ho comprenc. 94.000 respostes, són moltes!! Ens venia a dir que hem d'estar preparats per ajustar més el cinturó i que cal fer més esforços. Això està bé per a qui no li ve d'un pam fer el manta i seguir cobrant com aquell qui res. Però, fa molt de mal als qui estem des del principi, des que ell era un nen, pencant fort sense rebre cap recompensa, com no sigui el reconeixament personal d'uns quants companys. Està bé que els dos últims Presidents hagin volgut predicar amb l'exemple viatjant amb classe turista. El que no va estar bé va ser adjudicar-se una mitjana del 13% els caps adictes de CiU quan van veure que perdien, a títol de comiat. El que no està bé és adjudicar externalitzacions de treballs que són fixos, regulars de tot l'any. El que no està bé és mentir per guanyar eleccions.
  Hi havia un Cap de Personal d'un organisme d'uns quants milers de treballadors que sabia molt bé com exercir el control del pencaire i del gandul: Apareixia sobtadament al teu lloc de treball. Si no hi eres, s'esperava fins que hi arribaves; preguntava on eres i per què. Després, et convidava a esmorzar i et feia treure del teu pap tot el que no gosaves dir mai. Aquí, a la Generalitat, a cap Cap li cap la possibilitat d'exercir la seva responsabilitat amb el mínim de rigurositat, com no sigui per servir al seu Cap, sense cap...

  ResponElimina
 3. Dons ho pots veure en el país on tu vius, on es fa una llei de partits per il·legalitzar-ne un que no interessa al·legant que no rebutja la violència i no aplica aquesta mateixa llei als partits d'extrema dreta ni al mateix PP que mai ha condemnat el seu pare dictador i assassí.
  Ho pots veure en un país amb una constitució que diu que es basa en els drets humans i no admet ni tan sols el primer de tots, la igualtat, i que permet a qualsevol que es digui borbó heretar un càrrec públic.
  Ho pots veure en un país on et poden atracar solidàriament i després fer-te demanar les engrunes que els hi han sobrat, les engrunes sempre son d'una espècie de peix que no conec, el "peix-cove".
  Ho pots veure en un país on no es respecta la cultura, es persegueix la llengua, on s'insulta, es menteix, es roba, on un ex-president diu que tindria d'haver matat, on un altra diu que la poca llibertat autonòmica l'hi fa mal al seu podrit fetge i on, per acabar, son tan curts que es creuen el que diuen.

  ResponElimina
 4. I el nostre govern no ha dit res. Una més que deixen passar. Una forma molt "particular" de fer-se respectar. Ja ens ho han dit: peix al cove-2". Què trist!

  ResponElimina
 5. No hem estat a l'alçada, tots, dels màrtirs de la Gleva.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)