Va triar/trair Catalunya

Llotja de Ciutat de Mallorca
Se la veu tensa. Irada. Potser no només el Gran Timoner, sinó fins i tot ella mateixa, ha començat a pensar en algun moment de feblesa que es va equivocar. D'aquí pocs dies, a final de mes, però, quan vegi la nòmina, tornarà a tenir una pujada d'adrenalina. I, de sobte, veurà confirmat l'encert de la seva aposta. De moment, van passant els dies en el fragor de les lògiques crítiques del món independentista no convergent i cada nou argument que ens ofereix la consellera de Justícia per justificar-se és més patètic que l'anterior. Impropi d'algú dels seus mèrits i la seva alçada intel·lectual. Algú de tanta vàlua portada tan humilment en silenci i mai demostrada en públic. Ara diu que ella sí que sap el que és lluitar contra el centralisme de Madrid (?!) i que va triar Catalunya podent haver fet carrera en altres llocs de més mèrit. Òndia. Què fort. Quedo perplex.

Es comença a fer cansat, però és que aquesta dona s'esforça per no entendre res de res. I cal insistir-hi. Cal recordar que precisament el més greu és que triés Catalunya. Que sí, que sí. Que si hagués fet de la seva professió el servei al Regne d'Espanya a la província de Cáceres a un servidor l'importaria un rave. Però que no, que va decidir fer-ho a territori ocupat. Al lloc on ella mateixa havia nascut. Que va preferir servir Espanya durant més de dues dècades a defensar els interessos del seu país. I que ho va fer amb tant d'èxit i rigor (i lluitant tan poc contra el centralisme) que va obtenir el màxim reconeixement dels seus superiors (de Madrid) i va arribar a advocada en cap de la metròpoli a la colònia. Benvolguda consellera, deixi-ho córrer. No s'inventi noves excuses. No insisteixi a insultar la intel·ligència dels ciutadans. Amb el que hem sentit fins ara tenim més que suficient per jutjar-la. Vist per sentència.

Comentaris

 1. Això demostra el que és aquesta dona: una mercenària. O potser és de l'escola Eugeni Gay, la que promulga que primer és jurista i després català? O tenim un cos jurídic propi o ho passarem força malament en els moments crítics.

  ResponElimina
 2. Si. La gran MERDA cósmica te les seves mosques.

  ResponElimina
 3. Que no, homes, que no... Aix!, com us ho puc fer veure que va de bona fe, té bona intenció... Que és una converssa de debò. Que està començant a entendre tot el manual d'instruccions per anar dret per Catalunya! Patricis de poca fe, uniu-vos i feu-li costat a la persona que necessita ajuda...!! En fi, no cola, oi?

  Doncs, ahir, la Rosa Cañadell confirmava els meus temors de l'increment d'externalitzacions de treballs regulars i quotidians de les escoles. No renoven contractes per reduir pressupost i, en canvi, externalitzen les feines. Com sempre dic, pitjor servei a un preu més car!!
  A poc a poc, al Gran Timoner se li comença a veure per on va el seu rumb... Hauré de començar a cantar aquella cançó andalusa dels anys cinquanta "Pena, penita, pena....!

  ResponElimina
 4. Va triar Catalunya. Ells poden triar a quina de les seves provincies, terres de vençuts, anar-hi.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)