Cas Ortega: fútils investigacions patrícies (I)

Convent de Sant Salvador d'Horta

Hi ha blocs personals amb patrocini institucional. Si més no, això sembla. Amb barreja d'elements privats i públics difícils de comprendre. Aquests dies ha estat notícia la vicepresidenta Ortega. Un dels punts d'interès ha estat el seu bloc particular, des d'on es va apressar a demanar disculpes pel seu comportament fraudulent que ella va anomenar (en una nova presa de pèl) "error involuntari". Com sóc molt purità a mi m'ha escandalitzat també un altre detall. Digue-li insubstancial, però per a mi significatiu de la manera de fer unionista. Resulta que en el seu bloc personal, hostatjat a un dels dos grans servidors blocaires, wordpress, apareix en la capçalera la seva fotografia oficial com a vicepresidenta (propietat de la Generalitat de Catalunya) així com el segell corresponent al Departament de Governació i Relacions Institucionals. És a dir, fa ús de senyals públics en el seu bloc privat.

Com que el tema m'intriga, mentre preparo el mig matí de demà del nens i bullo unes mongetes, sense dedicar-hi gaire temps, busco d'altres exemples, tot fent una repassada a l'agregador de blocs polítics catalans Poliblocs. Resultat: no he estat capaç d'aconseguir topar ben bé amb un cas tan descarat com el del bloc de la vicepresidenta Ortega (ep, ni tan sols Manuel Bustos). Veig que l'Antonio Balmón, alcalde de Cornellà, reprodueix, en petit, l'escut de la vila o que Paco Boya, síndic d'Aran, sembla fer servir la seva foto oficial. Potser n'hi ha més, d'exemples? Hi ha qui s'expressa des de blogger i wordpress, qui ho fa des de pàgines pròpies i qui s'hostatja a llocs il·lustres com ara Vilaweb. Però gairebé ningú utilitza els retrats ni els símbols de la institució on ocupa càrrec. Direu que és tonteria, però a mi em sembla que fer-ho representa una manifestació perillosa d'una barreja malsana entre interessos privats i públics. I crec que no és ètica. Es comença per apropiar-se de la imatge d'una institució i es pot acabar agafant-ne d'altres coses. Demà nous resultats d'aquesta insubstancial investigació.

Comentaris

 1. Lo millor d'aquesta dona és que és d'Unió...

  Sr. Granollachs per si us interesa us informo sobre estol.cat xarxa de blogs temàtics en català on crec que perabonspatricis hi tindria cabuda clarament.

  No hi tinc res a veure, ni se quin peu s'hi calça, però en saber la noticia que enllaço deseguida he pensat en el meu blog de lectura diaria obligada.

  http://blogs.ccrtvi.com/espaiinternet.php?itemid=38964

  Salutacions d'un compatriota que us segueix des de la Terraferma,des de l'inici i per molt anys (amb l'ajuda de Déu).

  Salut.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas