Cas Ortega: fútils investigacions patrícies (II)

Sant Salvador d'Horta
A mi no em sembla normal. Però com sóc tirant a raret, decideixo acudir a les fonts. La Gestoria disposa del denominat Programa d'identificació visual (PIV). Es tracta d'un intent de donar un format estandaritzat a la imatge de la Generalitat, sota el principi (copio) que "la comunicació externa d'una institució es concreta, entre d'altres, en elements com la imatge corporativa amb què s'identifica i la imatge amb què la reconeixen els ciutadans". El web permet descarregar-se de manera oberta qualsevol dels símbols que identifiquen els diferents Departaments, Direcció generals i altres ens de la Gestoria. Perfecte. Això promet. M'adreço per correu electrònic als responsables del PIV per a demanar-los quina és la normativa que permet incloure o no en un bloc personal d'un càrrec públic la imatge corporativa de la Gestoria. En altres paraules, quina disposició empara el comportament de la vicepresidenta Joana Ortega.

Ràpid, en només dos dies, em respon la senyora Mercè Batlle i Casas, Responsable del Programa d'identificació visual de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió del Departament de la Presidència. Lacònic correu: "No hi ha cap normativa establerta per als blocs personals de càrrecs públics, només hi ha una normativa per als blocs corporatius." Això vol dir, he d'interpretar, que a ningú l'importa l'ús públic de la imatge de la Gestoria? Ningú ha pensat quins són els límits en l'ús privat, fins i tot amb finalitats de lucre econòmic, dels símbols que identifiquen les institucions públiques del país? Com a funcionari que sóc, puc continuar en aquest bloc amb les meves dèries patrícies afegint el símbol del Departament per al qual treballo? En definitiva, una prova més d'allò que ja sabíem: vivim en un país molt poc seriós. Potser sí que la vicepresidenta del nas allargassat hi encaixa millor del que em pensava.

Comentaris

  1. Pregunta indiscreta, aquesta!
    Els usos que se'n deuen fer indeguts per tot el voltant!
    Sembla que el President vol donar senyals d'autoritat, seriositat i, en canvi, el terreny que trepitja -com a tot arreu!- és fangós, pantanagós...

    Una llàstima...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas