Cas Ortega: mentida sobre mentida

Tal i com alguns demanàvem ahir a la xarxa, en les darreres hores, després del mullader mediàtic organitzat, la vicepresidenta de la Gestoria Joana Ortega s'ha vist obligada encarregar finalment la correcció de la seva biografia a la Viquipèdia (on ja no apareix com a psicològa) i a l'Enciclopèdia Catalana (GEC) en línia. Ha oblidat fer-ho, però, també en l'entrada curta de la mateixa enciclopèdia (us ho il·lustro amb una captura de pantalla d'ahir a la nit). Per a memòria de la seva descomunal mentida, convé que quedi registre visual en aquest bloc dels canvis efectuats. Per a qui estigui interssat no serà difícil aplegar una llarga llista d'exemples, atès que Joana Ortega, la de "CiU no és independentista, en absolut" (agost de 2011) havia difòs fins ara arreu de la xarxa, sense rubor, la seva mentida amb total impunitat en tota mena de documents i formats.

Enciclopèdia Catalana (13 de març de 2011)
 
Viquipèdia (10 de març de 2011)
 


Web d'UDC (8 de març de 2010)

En això, cal dir-ho, ha estat bastant més hàbil que en la barroera justíficació de la seva trola. De fet, ha aconseguit caure encara una mica més baix. La política d'Unió ha rectificat publicament al seu bloc amb un simple "al meu currículum vitae s’hi va transcriure, erròniament, que jo era llicenciada en Psicologia". Però el fet que constés fins ara com a tal des del seu propi bloc fins a la GEC, l'obra biogràfica de referència del país, és la prova més clara que ha mentit també en la rectificació: és el seu un engany que ha mantingut i difós intencionadament prou temps, anys, com per a que el suposat "error involuntari" fos assumit per tot arreu. I ara, només perque l'han pescat el rectifica. En fi, que sabent d'on ve i a qui ret fidelitat ja tenia tendència a no creure-me-la, però, és que, a partir d'ara em resultarà absolutament impossible. Crec, francament, que hauria de plegar. Ironies del destí, no duraria gaire més que el primer Conseller en cap del Tripartit. L'un va viatjar a Perpinyà, l'altra, al món de la mentida.

Comentaris

 1. El que no entenc, és com són tan "pardillos". Com pot ser que diguin aquesta mentida i pensin que no correrà la veu??

  No pots posar-te cara al públic amb aquest drap brut amagat.

  ResponElimina
 2. Que provi de fer-ho a l'empresa privada, això de falsificar un CV.....

  ResponElimina
 3. Doncs, és molt fàcil, Aència EME.
  L'honestedat es perd gradualment i, si no se li posa fre, passa com amb les obsessions. Això és el que ha passat amb la bombolla immobiliària-bancs. Fa poc, vaig conèixer un mentider compulsiu. Aquest hàbit se li va enganxar a partir del seu complex d'inferioritat d'haver de fer de cambrer, d'ambicions incomplertes.Va anar fent una muntanya de les seves mentides fins que es va anar delatant constantment. La Joana Ortega deu patir alguna insatisfacció emocional que la obliga a fer un paper de ficció. Com que és difícil detectar-ho, la pilota va creixent fins que no es descubreix. A partir d'aquest moment, la caiguda és fa vertiginosa.

  Com que molts polítics s'hi dediquen per la satisfacció de poder que els dóna, doncs, suposo que en deuen ser uns quants els qui deuen anar falsejant dades per aparentar el què no son. Com ho detectes? A partir d'aquí, entreriem en una espiral fastigosa...

  ResponElimina
 4. Com EME tampoc entenc com pot ser que aquesta dona pensés que ningú ho sabria.

  ResponElimina
 5. Dons a mi el que m'estranya mes es que amb totes les influencies que tenen no l'hi hagin donat un doctorat i un "honoris causa" per la de Madriz i tot.

  ResponElimina
 6. Felicitats per l'entrada.

  L'Ortega hauria de prendre exemple del ministre alemany que va plagiar la tesi doctoral.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)