Felicitats, barcelonins! I ara a prendre la Ciutadella

Trenet de Can Rull (Sabadell)


M'estic aficionant a això del twitter. De feia dies tenia pensat, modestament, llançar una etiqueta amb l'esperança de fer una petita contribució a la causa tot i la meva escassa influència en aquesta xarxa social. Es tracta de #prenemlaciutadella, expressió amb ressò històric, com pertoca a aquest bloc. De fet, no és sinó, tal i com diversos seguidors d'aquest Per a bons patricis han anat apuntant reiteradament durant setmanes, potser mesos, una invitació a acomboiar des del carrer el debat i la votació, per primera vegada des de l'ocupació borbònica de fa tres-cents anys, d'una Llei de Declaració d'Independència al Parlament de Catalunya. Sabem que no prosperarà perquè els diputats de CiU encara no volen que ho faci. Encara no s'hi veuen forçats. Tot i la campanya d'apadrinament endegada fa algunes setmanes, sembla que no els hem commogut. Continuarem esperant que tornin del seu viatge actual cap al no res del pacte fiscal.

El d'aquests propers dies tampoc no serà un esforç balder. De la mateixa manera que sabíem que les Consultes no tenen efectes legals i que de tota manera calia fer-les. Perquè el valor pedagògic d'una i altra cosa és absolutament extraordinari. Signifiquen, i és molt, trencar tabús en l'imaginari del país. Una gimnàstica completa. És votar sobre la independència al carrer i al Parlament, tal i com algun dia, no massa llunyà, farem amb totes les de la llei. I és que les accions que va preparant la societat civil catalana més conscienciada del fet que ens trobem en un moment clau de la nostra història se succeeixen vertiginosament. Després de l'espatarrant més d'un quart de milió de votants a la Consulta de Barcelona (aconseguit sense mitjans materials i amb l'establishment i els seus mitjans radicalment a la contra), avui s'inicia la mobilització de diverses entitats i partits polítics en suport als diputats que vulguin exercir la seva condició amb coherència. Per demanar-los que siguin capaços de votar exactament el mateix els diumenges i els dimecres. Ànim, no és gaire difícil, només cal conservar tres dies la mateixa papereta. Que segueixi la festa!

Comentaris

 1. "...ho aconseguiren perquè no sabien que era impossible..."

  ResponElimina
 2. Sabem, Núria, que és possible, almenys ara. És la nova rauxa catalana, feta des d'un nivell cult, intel·ligent. Des d'on ningú no ens pot aturar. La voluntat de cada ciutadà. I, això és el que està provocant al·lèrgia als espanyolistes. No poden aturar-nos. La pitjor figura la va donar l'Hereu, que s'ha quedat sense cap herència. N'estic segur que molts del PSC van votar en secret a favor del SÍ a pesar de la rebel·lia que els suposa. "Arrestado en acto de rebeldia". Això és el que els passarà ara, ja, al PSC. Covards i traïdors a la seva mateixa terra. Dels C's i PPs no cal ni fer-los menció. Són els okupes d'on xuclen del biberó que els donem.

  ResponElimina
 3. Fa bona pinta això. Però encara ens queda que mani el P.P. a Espanya i que tingui majoria absoluta i que segueixin ignorant premeditadament el que està passant a Catalunya com fins ara. No al pacte fiscal de CIU mes les probables retallades centralistes a l'autonomisme empenyeran a la gent contra CIU i CIU haurà de reaccionar. Què farà Convergència? Jo crec que la clau de volta es Convergència. Poc a poc es dibuixa davant d'ells un futur on no els hi quedarà mes remei que definir-se d'una vegada per totes. "To be or not to be, that's the question"

  ResponElimina
 4. Arnau,
  Comparteixo al 100% la teva visió de la jugada. Pressió, pressió i pressió sobre CiU!

  ResponElimina
 5. De moment, en Francesc Homs ha reconegut el desig de Catalunya. Abans, però, deia, cal provar amb el concert.

  (Si proven d'assajar-lo al Palau de la Música, hauria d'anar ben afinat i no m'ho crec...)

  ResponElimina
 6. Coincideixo amb l'Arnau Estanyol. La pinça és cada cop més forta i el PP pot ser el nostre gran aliat...i en Duran, of course.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas