Ho confesso, m'he perdut

La divisió m'ha causat una perplexitat gairebé absoluta durant el darrer any. Adaptat com començava a estar a les contínues fractures provocades per uns i altres, totes en nom de la unitat, ara resulta que tot té tendència a tornar a lloc. Ho confesso, m'he perdut. No vaig saber qui votar a les darreres eleccions nacionals i tampoc en aquestes municipals. Només tinc clar que a les espanyoles no votaré. Militància política. A on? Uns llancen un projecte unitari al qual conviden ERC i ara no volen participar amb Esquerra en la candidatura local de la capital del país, llançant la seva pròpia a un fracàs segur. Els altres no han rectificat ni una coma de la seva enfollida línia estratègica, la que els (ens) ha conduït a un absolut desastre i mantenen el redreç en el congelador a l'espera d'un congrés de refundació a la tardor. Un no va voler la unitat amb els que propugnaven com ell l'estratègia de l'independentisme urgent i ara la vol amb els que volen l'independentisme de quan es pugui. I encara uns altres exigien un canvi i, tot i que no hi hagut cap canvi, tornen per guarir les seves ferides a la casa mare (que fins ara deien que no era tal).

Espereu, que encara hi ha més embolic. Finalment, uns altres fan la guerra pel seu compte (perquè veuen l'independentisme indestriablement unit al socialisme), i tot i que no s'hi van presentar a les eleccions nacionals de péls, ara fan llistes conjuntes amb alguns dels altres (que no són socialistes revolucionaris) en unes poblacions sí i en d'altres no. Ostres tú, qui no s'hagi perdut pel camí mereix el meu absolut reconeixement. I, entrentant, els autoanomenats independentistes intel·ligents (que la defensen només en la initimitat, mai a les institucions: diuen que és millor no parlar-ne), continuen amb els seus tradicionals brindis al sol del sí, sí, però no, no. Davant del panorama, sort que encara en Vicent Partal és optimista. L'ensulsiada dels polítics i la dimissió de molts dels intel·lectuals fa que, definitivament, (gairebé) només ens quedin les accions de l'anomenada societat civil, la dels veritables bons patricis. Les dues properes i importantíssimes: la mobilització a la consulta del 10-A a Barcelona i el suport extern al debat al Parlament de la Llei de Declaració de la Independència. Així doncs, buidem la nostra frustració en una hiperactivitat al carrer. És, em penso, a l'espera de temps de major serenor, el millor que ens queda.

Comentaris

 1. No ens hauria d'estranyar

  1410, mort Martí l'Humà, sense successor

  Ferran d'Antequera força el compromís de Casp i es fa amb la corona d'Aragó

  Fa exactament 600 anys que no som independents, no sabem què és sentir-se lliure com a poble

  La unitat no s'aconsegueix per generació espontània, sinó amb un fort lideratge i un enemic comú

  L'enemic comú se'ns està dibuixant amb nitidesa
  Però el líder catalitzador, l'ungit, sembla que de moment no hi és, o no el sabem reconèixer

  Ha de ser algú que estigui per sobre de les botiguetes dels partits i les sigles
  Algú que no s'arronsi davant l'enemic
  I algú que sigui mortal, és a dir no un ésser perfecte, sinó una persona amb curriculum discutible, i sobretot amb molts i molts enemics (aquest seria un bon indici)

  Aviam si, quan alci la veu, el sabem reconèixer

  ResponElimina
 2. Excel·lent descripció de l'escenari actual.
  Malauradament la majoria de militants de partits independentistes no ho veuen així i creuen que les seves tàctiques seran les definitives i les dels altres s'apropen a la traïció.

  Molt encertat a:
  "Uns llancen un projecte unitari al qual conviden ERC i ara no volen participar amb Esquerra en la candidatura local de la capital del país, llançant la seva pròpia a un fracàs segur. Els altres no han rectificat ni una coma de la seva enfollida línia estratègica, la que els (ens) ha conduït a un absolut desastre i mantenen el redreç en el congelador a l'espera d'un congrés de refundació a la tardor."

  ResponElimina
 3. És l'olla de grills que tan m'emprenya. Confesso que fins i tot m'he perdut llegint el teu escrit.

  En canvi, a Islàndia són tot el contrari. Cap mitjà de comunicació ho ventila. Però, la població va anar al seu Parlament; els va fer sortir del Parlament; els van cessar, i en van constituïr un de nou. Un Govern nou que ha creat una nova constitució. Aquesta nova constitució priva poder fer martingales amb els diners del poble. El poble no pagarà mai el malbaratament de les immobiliàries d'allà. Més aviat perseguiran banquers i altres responsables del frau econòmic.

  Això és un poble que sap on va! Per això no surt a la premsa d'enlloc. Els espanta!
  A veure què ens cal que passi per anar juntets per la vida...

  ResponElimina
 4. Islàndia pàtria adoptiva del Bobby Fischer.

  ResponElimina
 5. Jo estic perdut també. Perdut i enrabiat!
  Tenim uns líders que són uns ineptes totalment!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas