Joana, continua esborrant

Claustre del monestir de Sant Francesc (Ciutat de Mallorca)


Si no vaig errat (segur que en trobareu algun exemple concret per desmentir-ho, com passa sempre), els polítics catalans de més relleu de les primeres dècades del segle XX es van distingir per una tasca professional abans d'assaltar els càrrecs públics, fos en temps dinàstics o republicans. Des del Macià militar al Companys advocat laboralista. Molts d'ells havien sorgit de la mateixa base de la piràmide social i havien treballat i treballat, picant pedra, fins a ocupar llocs rellevants. Aquí i ara, res de res. Predominen autèntics professionals, però del seguidesme del líder, del passadís i del joc de pilota partidari. En liquidar la Mancomunitat de Catalunya el dictador Primo de Rivera, l'expresident Josep Puig i Cadafalch s'exilià i passà la major part del temps fins al seu retorn a Catalunya impartint cursos i conferències a diferents universitats, principalment, la Sorbona i Harvard. Sí, si, exactament igual que els nostres podrien fer-ho ara. De fet, m'imagino l'anterior president de la Gestoria i el del Parlament dissertant pel món.

Hom podia esperar que el govern dels millors del Gran Timoner al qual tots els independentistes devem una fe cega, ajudaria a superar aquest estadi i reprendre els bons costums. Però Unió forma part del Bipartit. I clar, mai fou més fàcil ocupar majors quotes de poder amb tan poca preparació, amb tan pocs militants i militantes. Fa uns dies el Nació Digital ens explicava la correcció a correcuita efectuada en el web de la Gestoria del currículum de la vicepresidenta Joana Ortega, currículum que, per cert, és un retalla i enganxa del de la pàgina oficial d'UDC. Resulta que, inicialment, la vicepresidenta constava com a llicenciada, però que, en realitat, mai no va obtenir tal títol universitari. Així que ara diu: "formada en psicologia" (com un servidor en modelisme, primers auxilis i prevenció de riscos laborals). Una més de les habituals mentides de l'equip d'en Duran qui, a sobre, es permet sovint anar repartint lliçons de moralitat. I no ha estat l'única inflada curricular: també s'ha presentat, segons ens explicava l'altre dia en Savalls, com a innovadora empresària de jocs de taula, tot i que en el sector ningú té el plaer de conèixer-la. Si no és el govern dels millors portser sí inclou alguns dels personatges dotats de la cara més pètria.

P.S. L'engany deu haver estat sostingut en el temps: convindria que la vicepresidenta Ortega fes corregir la seva biografia a l'Enciclopèdia Catalana en línia i a la Viquipèdia, on continua constant com a llicenciada en psicologia i com a psicòloga, respectivament.

Comentaris

 1. El que és curiós és que ja no m'escandalitzen aquestes coses.

  ResponElimina
 2. Deu ens guard dels llicenciats, hagin acabat o no la carrera i tinguin o no un paperot signat per un borbó de pega.
  Tinc un amic d'aquells que col·lecciona títols, en te una paret del seu despatx plena, ell continua tan burro com quant varem sortir plegats de l'escola.
  En una botiga hi havien pudors i va presentar una denuncia contra la constructora del bloc per una suposada canonada mal construïda, el propietari es familiar meu i vaig comentar-l'hi si havien comprovat la silicona del terra del WC, era això, l'amic gestor em va dir que la seva feina es als Jutjats, no als WC's.
  Amb això no vull disculpar ni a en Duran ni a la Ortega, però prefereixo un entès a un llicenciat, a mes si es polític me'n fio encara menys i com el Ricard tampoc m'escandalitzo, la política es una constant mentida i corrupció.

  ResponElimina
 3. Sí, tenir un títol o mil, no són garantia d'intel·ligència. Almenys, però, són una possible aproximació de cultureta del tema a tocar.
  Alhora, en Roca Junyent alguna vegada ha dit que el perill de la política rau en el professional del ram que mai ha estat autosuficient a l'exterior. Vull dir que no és un Puig i Cadafalch, per exemple. Que no té ofici ni benefici. Que no sap defensar-se al món laboral. Que és un escó-depenent...
  No sé gaire, però penso que aquesta caiguda de la qualitat política -de fa molts anys!- va lligada al consumisme fàcil i sense fre que porta al desvergonyiment. A l'ausència total d'autocrítica. Potser, l'exponent més descarat va ser aquell Roldan, Director General de la Guàrdia Civil, a Espanya... on tot era fals!

  ResponElimina
 4. Nois, la consellera de benestar del PSC, Carme Figueras deia que era diplomada en ciències físiques (no existeix aquest títol, va deixar la llicencatura a segon). La Chacón que era doctora en dret (no ho era) i en Montilla que tenia estudis d'econòmiques i dret només pel fet d'haver-se matriculat. No tenia ni el batxillerat. I l'Iceta donant lliçons... clar que tampoc els d'Unió (ni els d'ERC amb "estudis de filosofia o de CP sense acabar...). EL govern dels millors..

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas