... Per cada vegada que hi toca

Platja de la Mar Bella (Barcelona)

Fa uns dies, l'actualment eufòric alcalde Hereu (que bonic, morirà congelat al mes de maig amb un somriure als llavis) va tancar la V Convenció Municipal del PSC atacant durament el nou govern de la Gestoria, qualificant els seus membres de simples comptables i anomenant-los "consellerets". En sap greu coincidir-hi, però és que té raó. Deu ser el darrer moment de lucidesa abans de l'ensulsiada definitiva. M'estranya, però, que hagi caigut ara en la necessitat de donar relleu institucional, poder real, als consellers de la Generalitat. Si més no, agenollar-se fins a fer-se sang cada vegada que el PSOE mana no sembla una manera molt eficient d'aplicar aquesta doctrina, sinó més aviat la contrària. Però com l'home sembla transformat, vés a saber, potser acabarà independentista i tot.

A l'altra banda de la plaça, no cal dir-ho, convençuts com estan que governen alguna cosa, s'ho han pres fatal. De fet, han demanat explicacions per carta. Molt ofesos. Fins ara porten gairebé cent dies molt ocupats retallant i privant els ciutadans del seu país d'un ampli ventall d'infraestructures i de serveis públics, actuant de fet com a braç executor de l'espoliador (que, de moment, no hi ha pressa a aturar l'espoli). No cal que s'hi esmercin a Madrid, nosaltres solets ens posem el dogal la mar de tranquils. Voluntariosos fins i tot. Digueu-me irresponsable, però, fins ara, els organismes internacionals i les agències de qualificació no estan baixant els índexs de confiança del Regne d'Espanya per culpa nostra? Doncs, escolta, és exactament això el que cal continuar provocant. Mentre siguem depenents de l'espoliador, continuem ensorrant el seu prestigi.

Comentaris

 1. Ahir vaig escoltar a l'Hereu i al Trias a Rac 1. No se, però la meva impressió va ser la d'estar escoltant a un parell d'idiotes. Un nivell molt mediocre. No tenen remei. Els nostres polítics tenen una percepció de la Generalitat i el Parlament que no te re a veure amb lo que tindrien de ser unes institucions de caire nacional. Embruten les nostres institucions i la nostra bandera.

  ResponElimina
 2. Hola,
  Acabo d'escoltar en Ferran Mascarell i m'ha donat bona impressió. Entre altres coses, n'he tret aquests apunts:

  - La foto catalana seria tema d'atracció internacional si fos a França.
  - Recuperar l'arxiu Centelles. (Pestes del concepte espanyol del respecte)
  - Potenciar la producció cinemat. catalana.
  - Internacionalitzar la nostra cultura per a que ens sigui rendible.

  La meva conclusió, és la de que, si en Tresserras va ser el primer Conseller capacitat del càrrec després d'en Max Canner, ara en Mascarell crec que és un bon continuador d'en Tresserras.

  De collita meva de fa uns dies:
  - Hereu se'n fa carrec d'alguns aspectes de la despesa de Cultura.

  No segueixo, sinó el nan del bolgger no em deixa penjar l'escrit...!!

  ResponElimina
 3. Ramon Llull. No voldria ofendre't. Però vigila amb els qui et venen un cavall vell com si fós nou. No ho dic per racisme, només per "tradició" això de vendre't un cavall vell com si fós un de nou ja ho feien els gitanos el segle passat. Aquest Mascarell torna a dir lo de sempre: si volem recuperar l'arxiu Centelles cal retre vassallatge a Madrid i renunciar a la nostra cultura. Llavors l'arxiu Centelles tornarà a Barcelona, com una ciutat més de la gran nación española. Si vols defensar el Mascarell, fes-ho. Abans mira't l'article "El concert de Raimon" del Savador Sostres (http://www.salvadorsostres.com/)per comprovar, com fins i tot des de l'extrema dreta independentista, se'l considera un "botifler". Tot el contrari que un bon patrici. També em va donar bona impressió aquell discurs del rei en que deia "no ha sido nunca el Castellano (o español, -no ho recordo-) lengua de imposición" collons tu, que bé que sonava, quina bona impressió. Llàstima que era mentida. Igual de bé hauria sonat "Espero que en el futuro no vuelva a ser jamás el castellano, lengua de imposición". Hauria sonat igual de bé. Però també seria mentida, crec que això no ho ha desitjat mai.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)