Ridículs debats colonials


Hua, hua, hua. He de dir que fa uns dies vaig patir un incontenible atac de riure. Caram quin coi de país. Resulta que portem mig any, abans i després de les eleccions, parlant, bàsicament, sobre fins a quin nivell cal limitar la velocitat dels vehicles als accessos de Barcelona (per cert, castigant a un terç del país amb un debat que ni els va ni els ve). Pensava que aquest era el nivell de la nostra autonomia. El tipus de coses que podíem decidir aquí. Però, no. M'equivocava. És encara molt més baix. Realment l'alçada dels poders de la Gestoria és encara molt més miserable. Quan encara no feia quinze dies que el conseller del bat de beisbol apuntava a ascendir la limitació a les vies ràpides a 130 quilòmetres per hora, arriba Madrid, parlen els que manen de veritat, i anuncien que redueixen la velocitat màxima a autopistes i autovies a 110. Ah, i les tarifes dels trens, que era de les poques coses que ens havien transferit amb les Rodalies de RENFE, també les rebaixen unilateralment un 5% (queda't la despesa, company)!

És difícil que la realitat deixi en pilotes els autonomistes de manera més brutal, més descarnada. El millor dels guionistes no hauria concebut un vídeo de campanya independentista més impactant. Ni tan sols aquesta fotesa dels 80 de la que portem parlant mesos fins a esgotar el més afeccionat podem decidir-la nosaltres. El Govern espanyol es reuneix un divendres, sense debat ni gaites i apa, limitació rebaixada. Tema "sanjat" que diria aquell. I el conseller d'Interior ja pot anar donant garrotades a dreta i, sobretot, esquerra, que, en realitat, fora de Polònia, la seva capacitat real de transformar res serà absolutament ínfima. Una autonomia de riure, un país per plorar. En el qual, si avui es repetissin les eleccions nacionals, segons el CEO, la federació que "ens governa" aconseguiria la majoria absoluta. Ben bé tenim exactament allò que ens mereixem.

Comentaris

 1. És el que penso aquests dies quan vaig a la feina amb la moto.. som lliures! Ja podem anar a 100 per hora -amb permís de la metròpoli, evidentment-. CiU en estat pur.

  ResponElimina
 2. Esta cada cop mes clar que si no ho fem nosaltres no ho faran els nostres polítics de fireta. I comprovant d'aquesta forma tan directe que els nostres polítics no valen per a res, he de assentir amb els nacionalsocialistes espanyols (mal que hem pesi) que això de les autonomies es un llast i una cosa ben inútil. Perquè si el que volem els catalans es aquest nyap dit autonomia que ens han regalat tan generosament els merdosos de la gran MERDA còsmica ens mereixem el que ens passa i mes.
  Passarem gana.

  ResponElimina
 3. És la política temperamental de tots amb tots els partits i governs.
  El Gran Timoner entra a terra i diu: "- Res de 80! Tot a 120...!" La realitat és inflexible i el del bat a de fer cabrioles. Llavores, ve en Pere Navarro i rumia quina en pot fer per fer la punyeta al del bat: "- Fot!!! La jugada que faré serà mestre! A Catalunya hauran de tornar a posar retolació nova i a sobre em marcaré una d'estalvis...!! Tot a 110, ara mateix i sense consultar especialistes, a l'estil Mas-ia...!"

  De tota manera, el rècord de l'absurditat política el manté l'Ernest amb els ordinadors i la Setmana Blanca. Caldria instituir un Gran Premi de l'Absurd Polític.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)