Víctimes de sí mateixos o el caçador caçat

Llotja de Mar de Ciutat de MallorcaEl llarg període de govern del president Pujol va viure moments de forta divisió interna, tot i (o potser per) la seva immensa personalitat. Naturalment, vint-i-tres anys van donar per a molt. Les topades amb Miquel Roca durant els anys noranta i entre Artur Mas i el calb de la Franja als dos mil, van marcar molts moments àlgids de la vida política catalana. L'establishment autonomista, però, acostumat al règim pujolista no va aixecar gaire la veu. El president guiava amb solvència (o no, depèn de la qüestió, però en tot cas amb la complacència dels qui manen de veritat) la Gestoria i feia bondat a Madrid fent de crossa del govern espanyol de torn. Ara PSOE, ara PP. L'arribada del Tripartit va suposar un gir copernicà. El primer govern de coalició de la història obria un possible flanc a explotar: la divisió de parers entre tres partits amb projectes ideològics i nacionals marcadament diferents, si més no, en els objectius a mig termini. Com es diu ara, amb enormes dificultats per construir un relat mínimament endreçat.

Com a resultat, amb l'ajuda inestimable dels interessats, els mitjans van tenir tota la carnassa del món i l'oposició va cimentar bona part de la seva estratègia en assenyalar amb constància fins a posar en primer pla totes les contradiccions (reals) i les baralles internes dels comandants de la Gestoria. Aquest posicionament estratègic, que ha ajudat a ensorrar el Tripartit i alhora a fer impossible que els ciutadans entenguin de què es tracta un govern de coalició, està passant factura ara al Bipartit actual (i ja sento que els del PSC m'hagin copiat la denominació). El llistó d'exigència de l'opinió pública ha pujat a una alçada molt i molt superior a la dels temps d'en Pujol i ara no es perdona cap discrepància pública com les que hem viscut al voltant de la velocitat metropolitana i l'Impost de Successions. A mi em sembla que els està prou bé. Comencen a semblar víctimes de les seves pròpies armes.

Comentaris

 1. "Comencen a semblar víctimes de les seves pròpies armes."
  I han estat unes armes completament demagoges.

  ResponElimina
 2. Si l'article d'ahir era digne del millor novel·lista, el d'avui és una anàlisi digne del millor analista polític. Dia que passa, dia que guanyes en maduració!
  En canvi, sempre un es troba amb sorpreses, per exemple, amb la d'avui amb el meu admirat Joan Barril carregant contra l'Uriel Bertran per insistir dient que la flamant Vicepresidenta de la Generaliat no val un pito. En canvi també, la famosa cimera del "Mas de Pedralbes" (je, je) va servir de molt per dir que Catalunya no té cabuda dins de l'Espanya que ens ocupa. No es va explicitar cap vegada, però el contingut ho deia! Jo crec que va saber crear l'aire que volia i en va treure el resultat desitjat: Capgirar el desori "montillià" i ensenyar que Catalunya té el mateix comportament d'un Estat Independent.

  M'aturo, sinó Mr. GoogleBlog se m'enfada...

  ResponElimina
 3. Parlant de víctimes del seu propi joc...hem de continuar fent presió als diputats de CiU que diuen que son independentistes...

  Recordeu DISSABTE DIA 02 D'ABRILL 18:00H PÇA DEL REI. BARCELONA.
  No hi podem faltar!

  http://www.cronica.cat/noticia/Album_el_video_de_suport_a_la_manifestacio_a_favor_de_la_Llei_dindependencia

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)