Abstenir-se davant la platja de la llibertatDiumenge, com tants d'altres, vaig baixar a Barcelona per viure de primera mà l'esperit de la Consulta sobre la Independència. A la Plaça Sant Jaume vaig veure una estampa que em va semblar ben rebeladora. Explicativa del perquè de l'èxit d'aquesta iniciativa nascuda de la societat civil, al davant i sovint en paral·lel als partits polítics. Davant el tendal on els voluntaris atenien els votants, el responsable del sistema informàtic (magnífica eina) creat específicament per a la Consulta, vestit amb el peto groc d'informador, s'adreçava als vianants per convidar-los a participar en la festa. Els de dalt de tot picant pedra, vaja. Un exemple magnífic. A la nit, l'Oriol Pujol reconeixia que la gent va dues passes per davant dels partits. És ben veritat. I la llàstima és que les organitzacions polítiques que es reclamen sobiranistes, tot i reconèixer el problema, no tinguin a hores d'ara cap propòsit d'esmena.

Perquè el gir històric podria produir-se avui. Però no. Que el Gran Timoner té el seu rumb i no vol estavellar el vaixell contra les roques. Encara que l'embarcació presenti vies d'aigua pels quatre cantons. Des del destructor cuirassat veuen, còmodament instal·lats, les fortificacions costaneres. És veritat que les provisions comencen a escassejar (ens hem quedat amb un àpat diari) i que l'aigua entra per tot arreu. Però es pot anar tirant a base de pegats. Hi ha dues opcions, esperar a que l'exèrcit del davant es rendeixi o fer alguna cosa. Alguna cosa que no sigui una maniobra de distracció de final absolutament improductiu (pacte fiscal). Altres (segona opció) prefereixen carregar els seus estris a les barcasses i llançar-se en direcció a la platja de la llibertat. Perquè cada dia que passa el país es degrada. Costa molts més sacrificis. Molts es perdran en l'intent. Però la història no l'escriuran els covards que mirin amb prismàtics les evolucions dels bons patricis des del pont de comandament. Sinó aquells qui, deixant-se la pell, aconsegueixin trepitjar amb els peus humits la platja de la llibertat. I és on som avui.

P.S. No se m'acudeix un moment més ideal per a distingir Josep Antoni Duran i Lleida amb la Creu de Sant Jordi.

Comentaris

 1. Si li concedeixen la creu de Sant Jordi deu ser perquè el seu unionisme s'ho mereix. Collons, si li han donat aquesta distinció deu ser perquè lo que vol es lo millor per Catalunya. Bravo!!!, Votem Unió. Si Duran te la creu de Sant Jordi no calen mes arguments. La propera suggereixo que li concedeixin a en Aznar. Un cavaller que ha demostrat la estimació que te cap el nostre poble.

  ResponElimina
 2. El cert és que CiU no han enganyat a ningú, sempre han dit que ara no defensarien la independència sinó el pacte fiscal, que pel que sé, alguns només volen que els diguin que no per poder defensar la independència clarament.
  El dia en que s'hauran de decidir finalment, cada dia és més a prop.

  I això del Duran, inadmissible!

  ResponElimina
 3. El Duran amb la Creu i lluitant contra Catalunya i l'Obama amb el Nobel de la Pau i torturant a Guantanamo i amb guerres obertes. Quin mon!.
  Però sempre ha estat així, hi han catalans que han acceptat el premi? del PinPiPeDastuRRias i jueus que han robat un país i juguen fent el que els hi feren a ells a un poble quasi indefens.
  Tothom busca "els seus interessos", i ha arribat l'hora de que els interessos dels catalans estiguin per de sobre dels d'un estat que ens ha estat robant i pixant-se amb nosaltres durant tres segles... i per sobre del interessos d'uns polítics catalans¿? que, encara que votats, no fan els deures.
  Avui serà un dia històric, d'ara endavant podrem celebrar el 11 de setembre com el dia que fórem derrotats pels ejpañols i el 13 d'Abril com el que fórem derrotats per els "catalans" botiflers.... porca misèria...

  ResponElimina
 4. Aquesta nit surto de graffitero: "CIU: RETALLA EL DÈFICIT FISCAL I NO ELS DRETS DELS CATALANS".

  ResponElimina
 5. Duran-Lleida dient "el que li dóna la gana", Ferrussola dient que "m'hi jugo la mà dreta a que la Ortga va votar sí" En ZP dient "el 18%, el 20%, el 60%..." Els C's qualificant-nos d'estar fora de lloc, etc, etc...... Hi ha nervis, tensió d'esdeveniments. Els nervis previs a la tempesta que s'acosta. L'aire està viciat i li cal una bona oxigenació. Tres segles a la garjola i sense ventilació són suficients per generar tots els nervis del món.
  Només ens faltava el retorn del Príncep Colom, la catalanitat d'en Cervant i la perleta d'aquest saqueig d'ara per reventar amb rauxa descontrolada. Mentrestant, el Barça (a pesar d'en Rossell) va fent d'ambaixada personal...
  Àngel Pep Guardiola, no ens abandonis...!

  ResponElimina
 6. Si són capaços d'entendre i accepten que el poble va dues passes per davant per dels partits, perquè no canvien el ritme? Por?

  Per cert, molt bo el video de patriotes o traïdors.

  ResponElimina
 7. Mentrestant,el bon President Camps vetlla pels seus ciutadans per a que no s'infectin del malestar català privant-los de TV-3, a França (Oh, centralistes!!) descubreixen que la convivència és positiva:
  http://www.elpais.com/articulo/Pantallas/television/mueve/fronteras/elpepugen/20110411elpepirtv_2/Tes

  Alguna cosa es mou, certament, perquè en Rubalcaba reconeix que "...alguna cosa hicimos mal en Cataluña con el Estatuto" I, és que el manefla és qui es fica en coses que desconeix i s'hi crema tot sol.

  ResponElimina
 8. No sé per que R. Llull ha de barrejar un equip esportiu amb la lluita per la independència. El poder espanyolitzador del Barça prou que ha estat entès pels espanyols omplint la seva selecció d'assalariats del Barça, ben contents, val a dir, de jugar amb Espanya.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)