Desenmascarar els canalles Centelles


La setmana passada l'Ajuntament de Barcelona va retre un nou homenatge a la memòria del mític fotògraf republicà Agustí Centelles. No cal repetir-ho: digne d'aquest i tots els reconeixements del món. A la fotografia de la notícia a l'Avui es podia veure els seus fills vestits amb suprema elegància. A ningú no pot estranyar: els dos milions d'euros cobrats en els darrers dos anys per la vomitiva comercialització de l'obra del pare donen per a molt. El fet de fer-se les víctimes a la seu del govern municipal barceloní té la seva gràcia. Precisament fa pocs mesos, la ciutat s'ha "beneficiat" de la darrera venda dels germans: 145 imatges vintage a canvi, segons els càlculs dels experts, d'uns quatre-cents mil euros (el que equival a un u per cent d'allò que van vendre al Ministerio de Cultura per set-cents mil). Excel·lent operació, sense dubte. Saben cada vegada més.

Per a aquells lectors que segueixin la meva dèria per aquest cas i les seves nefastes conseqüències (mercantalització d'un patrimoni privat però d'enorme interès públic, en el fons, cosa de tots), avui teniu l'oportunitat d'assistir a la presentació del llibre de Ramon Alberch titulat El preu de la memòria. El cas de l'Arxiu Centelles (Lleida: Pagès editors, 2011) que se celebrarà a l'Alibri Llibreria de Barcelona a les 19.30 hores. L'obra, de petita externsió, constitueix una síntesi del denominat cas Centelles des de la perspectiva del principal negociador per part de la Generalitat, l'antic Subdirector General d'Arxius i Gestió Documental. A més d'insistir en la total deslleialtat del Govern espanyol, contextualitza i posa en ordre cronològic el desenvolupament de la negociació, fet que desenmascara per si sol la immensa pocavergonya dels Dalton i el seu maldestre relat exculpatori. A alguns del gremi no ha agradat aquest passar comptes. Crec, però, que tot el que sigui denunciar públicament les seves males arts paga la pena. Almenys, atès que el seu compte corrent continua pujant, que la seva dignitat, a nivell públic, quedi al lloc que li correspon.

Comentaris

 1. Agustí Centelles ha passat a la història. La història passarà dels seus fills. Esperem que en morir (desitjo que visquin molts anys) si encara els crema la consciència i no s'ho han gastat tot, desitjo que siguin generosos amb els seus descendents, que no siguin tant carallots com aquell milionari que va fer donació de la seva fortuna a la casa reial espanyola. S'ha de saber guanyar i s'ha de saber perdre. Potser un dia l'arxiu retornarà a Catalunya.

  ResponElimina
 2. Coincideixo amb en Jordi, Agustí ha passat a la història, ells cremaran a l'infern.

  ResponElimina
 3. Una burda manipulación de los hechos, Ramón Alberch miente e intenta manipular con sus íntimos y círculo mediático, no coincide nada de nada del burdo argumentario de Ramón Alberch.

  Hay que leer la realidad de los hechos en el blog de Centelles Ossó
  http://centellesosso.blogspot.com

  http://centellesosso.blogspot.com/2010/05/la-opinion-publica-catalana.html

  Menos caspa con barretina y más rigor en la información.

  ResponElimina
 4. Todo producto tiene un justo precio, ¿ha trabajado en la Administració catalana Ramón Alberch gratia et amore? ¿Puede el MNAC comprar un Fortuny a cambio de los impuestos de un particular?

  ¿Patrimonializar el patrimonio? ¿Público o privado? ¿Catalán o aragonés? ¿Quizá francés?

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas