Ni cent mil wats de potència

Consulta de Barcelona

Diu que la Federación Española de Fútbol ha contractat cent mil wats de potència per tapar la previsible xiulada de l'afició blaugrana al Borbó en els prolegòmens de la Final de la Copa del Rei que se celebra aquesta tarda. Són les habituals tècniques que, en d'altres àmbits de la realitat, com ara als mitjans, aplica amb tant d'èxit la brigada de narcòtics. Massa soroll, que diuen els documentalistes. Aquesta maniobra, però, m'ha fet pensar en la disparitat de reaccions de l'espanyolisme davant l'èxit de la Consulta sobre la Independència a Barcelona. Atesa la impossibilitat de deixar de parlar-ne, hem sentit, sempre a posteriori, reaccions ben diferents. En un extrem cal situar aquells que pateixen sordera crònica. En aquest segment, cal qualificar d'antològic l'article d'en Francesc de Carreras del passat 14 d'abril al diari del comte. L'home es mou en l'habitual demagògia revestida de tècnica jurídica per acabar carregant contra el Gran Timoner. Però on arriba a nivells de ceguesa extraordinària és en l'anàlisi de la participació a la consulta, fet que el porta a constatar d'entrada que, cito literalment, "curiosamente, en los últimos treinta años el independentismo no ha avanzado ni retrocedido, permanece igual".

Caram, quina capacitat d'anàlisi de la realitat (i de qualsevol estudi d'opinió que es vulgui, des de les enquestes dels diaris fins a les del CEO)! L'home es catedràtic de dret constitucional però no sap llegir. És normal, només es dedica a recitar de memòria la carta magna espanyola. No cal, però, sortir del mateix àmbit de l'espanyolisme radical resident a Catalunya, per contradir la seva visió sobre l'impacte de les Consultes, només cal llegir en un dels mitjans digitals d'aquest espai (ep, sense agafar-ne tampoc el constum) el seu excorreligionari i exdiputat de Ciutadans Antonio Robles. Cito també literalment: "No los menospreciéis, hace 30 años eran cuatro pelagatos sin más credibilidad que cualquier otra ocurrencia evanescente de la adolescencia. Hace 20, aún estaba prohibido en TV3 pronunciar la palabra independencia (órdenes de Jordi Pujol). Hace 10, CiU se resistía a echarse al monte de ERC por radicales y frikis. Y ayer, hasta el presidente de la Generalidad la votó". L'espanyolisme comença a veure les orelles al llop i és perquè, indiscutiblement, tot i els errors de les forces polítiques que encarnen les diferents versions de l'independentisme, estem gaunyant l'hegemonia. Encara que alguns mitjans s'esforcin a tapar-ho, si cal, com a Mestalla, amb la despreporcionada força de cent mil wats de potència.

Comentaris

  1. Cap comentari? Llàstima.
    Trobo que dóna de sí aquesta provocació que afectarà a la salut auditiva de molts assitents al partit. No és broma. Hi ha un creixent nivell de sordesa en joves provocat per les discoteques. Els metges otorrinos... no saben com tornar-ho a repetir que aquests decibels tan forts, l'oïda no els pot resistir.
    Aquesta provocació sonora, cal que vagi als tribunals per atac a la salut pública. Una xiuladissa de 100000 persones, per forta que sigui, és NATURAL i el cos s'hi adapta naturalment. Davant d'aquesta bestiesa, no hi ha oïda que ho resisteixi. Hi haurà sorderes a milers!!
    Els qui pugueu, denuncieu-ho als tribunals!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas