Se va habé un follón

Parc Catalunya (Sabadell)

Tot i la crisi devastadora que ens tenalla, encara queda espai per l’humor. A la manifestació de fa uns dies a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, tal i com ens va ensenyar l’APM hi havia, suspesa en l’aire, sostinguda per globus, una pancarta amb aquest mític lema. L’acumulació de retallades ha posat el país en una mena d’estat d’excepció. El Telenotícies de la nostra explicava pocs dies després que una part important, majoritària, dels especialistes formats en els darrers anys als hospitals catalans no podran obtenir-ne contractes definitius. De fet, s'entrevistava un d'ells, a punt de fer les maletes amb destinació Alemanya. Els recursos invertits en la seva formació s’esfumaran. Aquesta setmana, precisament, una cosina nostra fragatina, que acaba d'aprovar el MIR, podent triar entre hospitals de Barcelona i Bilbao no ha dubtat ni un moment. Fuga de talents, en diuen.

Allò que no deixa de sorprendre és el fet que només a Catalunya, segons sembla, hi ha problemes en el finançament de la Sanitat. Fins i tot la ministra Pajín es permet anar-nos donant lliçons. Els talls de vies urbanes només se succeeixen a Barcelona. Ni Sevilla, ni València, ni Madrid, ni Saragossa, ni Bilbao. A Badajoz poden continuar tranquil·lament, suposo, amb les seves operacions de canvi de sexe. Només aquí sembla haver-hi amenaça de retallada. Només aquí hi ha dèficit galopant. En canvi, a Espanya, el sistema sanitari s’aguanta d’allò més bé. Per alguna cosa se’ns espolien entre quinze i vint mil milions d’euros anuals. Per poder mantenir a Espanya els serveis públics que aquí trontollen o passen definitivament a la història. “Se va habé un follón”. Tant de bo.

Comentaris

 1. Sí, és un tema de reflexió per veure si:
  1- És veritat que no ens queda ni cinc?
  2- Pot plegat, pot ser una maniobra per primar beneficis a les mútues?
  3- Segons diu el President, només és un reajustament de dos anys. Després ja podrem seguir com si res no hagués passat. Sí o no?
  4- Com ho podem fer per saber de l'honestedat i fiabilitat d'aquestes mesures?
  5- Tot plegat, pot ser una maniobra per preparar el país cap la independència?
  6- O, és que Boi Ruiz i Mas-Colell van per lliure cap a la dreta sense cap mena de vergonya?
  No me'n crec cap!

  Que em disculpi el President, però fa uns quants anys que vaig descobrir que no hi ha ni un pam de net i d'honest arreu de cap polític. Quina en porta de cap?
  Encara que amb una mica més habilitat que d'altres polítics, aquí hi ha gat amagat..., ho ensumo.

  ResponElimina
 2. Tampoc tenen ni cinc allà, però pasarà el mateix que aquí: Anar fent com si no passés res mentre no arribin les eleccions però un cop s'hagin celebrat i es destapi bona part de la merda que també amaguen... Espero que sigui lleu.

  ResponElimina
 3. Bona foto del Parc. Molts records d'aquest indret sabadellenc.

  ResponElimina
 4. Penso com en Ramon Llull i crec, com el segon anònim, que després de les eleccions municipals es destaparà quelcom.
  I afegeixo que es una vergonya el actuar d'aquesta forma, al "Gran Timoner" el tindríem de portar a fer un passeig en una "Golondrina", de ben segur es mareja perquè no sap que es donar un cop de timó i fotre el camp d'aquesta Ejcaña de merda.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas