Un equip per a la història

Catedral de Ciutat de Mallorca

Veure en Xavi i l'Iniesta, drets, assistint esportivament des de la gespa a la proclamació de campions, a l'aixecada de la malaguanyada Copa del Borbó (per obra d'un Sergio Ramos en lamentable estat etílic), esdevé un altre símbol gràfic de la grandesa d'aquest equip forjat a l'ombra d'en Pep Guardiola. Més d'una vegada he parlat des d'aquí contra la tendència happy flower que ens fa les coses més difícils. Els nostres rivals fan tot el contrari, amb un èxit rotund: insistir dies i dies en que sempre acaben amb deu contra el Barça condiciona l'àrbitre de la final fins al punt que diversos jugadors (en particular el psicòtic Pepe) aconsegueixen acabar el partit tot i merèixer fins a mitja dotzena de targetes grogues. La intimidació de la primera part del partit, absolutament antiesportiva, és el resultat d'un terreny prèviament llaurat per Mourinho amb extrema habililitat. Però, en fi, amb la bossa plena per tres anys de títols, això és (gairebé) només anecdòtic.

Amb el pragmatisme propi dels homes de la brigada de narcòtics, el dia després de la desfeta, el gran Cuní interrompia el cronista de la tornada blaugrana a Barcelona per matitzar-lo que sí, que el Barça havia fet un bon partit, que havia caigut dempeus, però que la història només recordaria, fredament, el nom del campió. I aquest axioma tan habitual en les valoracions periodístiques de les grans finals futbolístiques, justament això, és el que ha aconseguit trencar el Barça d'aquestes darreres tres temporades, el millor Barça de la història. Perquè, tot i la victòria a la Copa, al Madrid de Mourinho (en general, a tots els equips del portuguès, col·leccionista de títols), d'aquí vint-i-cinc anys, no els recordarà ningú. Però, en canvi, el Barça de Guardiola ha guanyat ja un lloc, potser el més alt, de l'Olimp de la història del futbol. Fins i tot, perdent. El projecte, finalment, per sobre del resultadisme. Això és el més gran del Barça de Guardiola. Tot i la seva excessiva tendresa.

Comentaris

  1. El Barça de Sandro Núñez començarà a rodolar pel pendís de la mediocritat fins a tornar-se a enfangar. Aquest és el resultat de passar d'estar presidits per un independentista confès i deslligat de l'stablishment a estar-ho per un robot nuñista-convergent.
    Quan estigui a segona divisió els analfabets dels socis en podran donar les gràcies a CiU-PP-PSOE.
    Per mi, ja poden baixar-hi tan aviat com sigui possible i a veure si ens oblidem tots de l'esport i dediquem energies a fites importants.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)