D'entre les cendres d'Esquerra, el fenomen Jordi Solé

Riera de Sant Pol de Mar

No el conec de res. Escassament sé quina cara fa. Alt i prim, pertany a allò que s'acostuma a dir una família coneguda a la seva vila. En el context actual de devallada dramàtica d'Esquerra, els resultats obtinguts per en Jordi Solé, cap de llista de la vella formació republicana a Caldes de Montbui, l'assenyalen com un home cridat a jugar un paper molt i molt important en el futur del partit. Té trenta-cinc anys, és politòleg de formació a l'UAB, amb màster d'especialització cursat a Alemanya. Ha viscut a Brusel·les i a Estrasburg, com a assessor dels eurodiputats d'ERC. De veritat paga la pena observar les dades sobre l'evolució del vot municipal a la seva població. Amb Solé com a candidat, ERC ha augmentat els seus resultats dels un regidor de 1995 i 1999 als cinc de 2007 i els actuals deu de disset possibles. A una de les taules del Centre Cívic M. Hugué, Solé ha obtingut 213 de 350 vots emesos, deixant CiU en 62 i el PSC en 22.

El candidat Solé ha demostrat una enorme capacitat per arribar amb els seu discurs molt més enllà de les seves fronteres naturals. Si d'obtenir l'hegemonia d'una esquerra nacional en parlem (el gran objectiu, teòricament), després de quatre anys de pacte de govern amb CiU, la seva eclosió ha portat el PSC dels vuit diputats de 1995 als dos de 2011. Un resultat així, naturalment, no s'obté sol. Em diuen que ha sabut construir al seu voltant un equip de solvència contrastada. És el que necessita ERC a nivell nacional. Si l'Oriol Junqueras vol fitxar un segon d'abord, no hi ha dubte que el nom de Jordi Solé ha d'estar molt i molt amunt en les travesses. Si és que Esquerra vol remuntar el vol, comptar una altra vegada en posicions capdavanteres amb noms del passat (tal i com està intentant l'actual direcció) només servirà per començar amb un llast massa pesat a les ales. Que voleu que us digui, un tàndem Junqueras-Solé em semblaria de primera.

Comentaris

 1. Tant de bo t'escoltin, tant de bo!
  Ens cal gent culte i íntegre, allunyats de cabrioles de pactes i estratègies estrafolàries. Ens cal recuperar la higiène mental i obtenir la serenitat i maduresa que ens cal per liderar amb confiança el futur independent de Catalunya. Capacitat de treball i programació eficaç.

  ResponElimina
 2. Al territori de Ponent també tenim un altre valor emergent, Bernat Solé (casualment es diuen igual) jove, preparat , estudis universitaris, hàbil, i molt bona presència física.
  A Agramunt, 5000 habitants,(Urgell) ha arrasat aconseguint la majoria absoluta.

  ResponElimina
 3. No deixar de ser curiós (i parlo en general, no d'aquest blog en concret) que la major part de la gent ha estat criticant i deixant pel terra ERC, fins i tot desitjant la seva mort i ara, arreu de la blogesfera la gent s'està preocupant pel seu futur.

  ResponElimina
 4. Atenció també al cas de Sarrià de Ter.
  I respecte a Jordi tu mateix et respons: Si la gent estava " la major part de la gent ha estat criticant i deixant pel terra ERC" era per que " s'estava preocupant pel seu futur." Per tant no han variat gens. Esperem que ERC si canviï la seva posició. Abans ignorava la gent que advertia de la deriva. Ara la podria escoltar.

  ResponElimina
 5. Fixar-se només en el resultat sense coneixer les circumstàncies municipals prèvies porta a cometre errors de valoració garrafals.
  I el cas de Caldes es paradigmàtic.

  ResponElimina
 6. Els que s'han acarnissat contra ERC durant els darrers set anys, especialment des del 2006, hauran d'empassar-se la sva pròpia bilis quan vegin com reneix el partit gràcies, en molt bona part, a la qualitat humana dels seus quadres i militants.
  Equivocar-se en l'estratègia i cremar líders no implica pas enterrar el partit. Ara cal fer cau i net per a tornar a liderar l'independentisme -ja que ningú més està capacitat per a aquesta comesa.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas