El gran problema d'en Trias

Saló de Cent (Ajuntament de Barcelona)

Disculpeu-me la incursió barcelonina. Encara que de comarques, també m'agrada comentar els fets de la capital del nostre país. Més encara quan es disputa una batalla clau per al futur col·lectiu, amb una extensa influència més enllà dels límits del cap i casal. Tampoc no voldria caure en el terreny adobat i fàcil dels arguments tronats. Però és que no hi veig un altre remei. Que si torna el Tripartit. Que si pacte CiU-PP. Són els dos grans retrets, les dues grans pors que es dibuixen a l'horitzó. Cap novetat analítica, ho reconec. Fa deu anys que hi donem voltes entre l'una i l'altra. No puc evitar una certa debilitat per en Xavier Trias. És un tipus planer, obert ideològicament a un sector clarament majoritari de la ciutadania. Que, llegeixo, disposa d'un equip solvent i de plena confiança. I a sobre és un independentista declarat. Dels primers que va veure la llum dins la tropa convergent.

Però té un gran problema. Totes, absolutament totes les enquestes publicades fins a data d'avui, apunten a una victòria clara però no majoritària del candidat Trias. La majoria, a més, apunten a la consolidació del Partit Popular com a àrbitre. I a una reculada o simple manteniment de la coalició Unitat per Barcelona (Esquerra, Reagrupament i Laporta) a partir de les antigues posicions d'ERC en solitari. No hi ha dubte que el tarannà del candidat convergent l'impulsaria a l'establiment d'una àmplia coalició independentista per governar la capital del país. El gran problema rau en el fet que quan s'agafen les enquestes i una calculadora, s'arriba ràpidament a la conclusió que l'única sortida d'en Trias per fer majoria serà governar amb l'Alberto Fernández Díaz i els seus. No és que ell ho vulgui (com ho va voler en Pujol en el seu dia). És que no li quedarà una altra possibilitat aritmètica. Més encara quan l'alcalde Hereu sembla haver repuntat i el treball de la seva maquinària clientelista sembla començar a donar els seus fruits. I, tot plegat, fa por.

Comentaris

 1. Tens tota la raó, això és el que ens reca als independentistes de Barcelona.

  ResponElimina
 2. Pel que llegeixo no dones cap oportunitat a Santiago Espot. Doncs ja estaria bé que l'Spot fes a l'ajuntament el que fan els tres diputats de SI al Parlament. Potser li cal una empenteta que també li podem donar des de aquí, si més no, fent-hi esment.

  ResponElimina
 3. Estimat Granollacs, estic més per la Núria que pel teu postulat.
  Prefereixo seguir recolzant en Portabella amb els altres indep. que passar-me de bàndol. Si amb en Puigcercós li reconec diverses ensopegades, en canvi amb en Portabella segueixo reconeixent-li una integritat sense adzagaiades gaire grosses. Si en Portabella i la seva coalició posteriorment recolzen en Trias, ho trobaré bé amb tal de que aquest no pacti mai, mai dels mais, amb el PP.

  ResponElimina
 4. El Portabella vol la independència? Què ha fet per la independència des de l'Ajuntament? Algú em pot dir una sola mesura? Això sí, estar a la poltrona, parar la mà a final de mes i deixar que el PSC governi amb des de l'esquerra però també amb molt espanyolisme. Au, jo votaré SI.

  ResponElimina
 5. Benvolguda Núria: el meu apunt no anava adreçat a menystenir les candidatures independentistes (UxB, SI i CUP), sinó a assenyalar el que em sembla la principal contradicció de la llista previsiblement guanyadora. És precisament per això que no votaria, si pugués fer-ho, en Trias.

  ResponElimina
 6. TU VIUS A BARCELONA,ESTIMAT LLULL?...AN PORTABELLA,GRADICULENT ELL,VA DECLARAR QUE RES DE PACTA AMB L' HEREU...I DESPRES O BE CALLADET,O BE RECOLZANT,O BE PROTESTAN AMB LA BOCA PETITA,PETITA....O SIGA QUE JO NO M'HAN FIO.
  JUGANT AMB BCN.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas