Els Centelles es reboten des de Salamanca

Ateneu Canetenc (Canet de Mar)
Fa alguns dies vaig dedicar algunes línies d'aquest bloc a posar de relleu la manca de moralitat dels germans Centelles. Uns autèntics paràsits de la immensa tasca creativa del seu progenitor, que ells es dediquen a exprémer fins a la darrera gota (anomenant-la "producto"), després d'haver traït la seva memòria en vendre la major part de l'arxiu del gran fotògraf a l'Espanya més espanyola. Com dediquen tant i tant temps (que per això tenen tants quartos) a rastrejar la xarxa a la recerca de l'ús indegut (que vol dir sense passar per la seva caixa, clinc, clinc) de l'obra paterna, es veu que pocs dies després van topar amb aquest modest bloc i no es van privar de fer-ne un parell de comentaris indignats. Em van retreure, crec interpretar, que formés part del cercle íntim i mediàtic de l'antic Subdirector General d'Arxius Ramon Alberch (ni sí, ni no i Ramon s'escriu sense accent) i em van acusar d'un excés de caspa de barretina i de manca de rigor en la informació.

Nois, féu-vos-ho mirar. No és tan greu. Relaxeu-vos. La vida la teniu resolta. Total, consciència, després del que heu fet, heu demostrat no tenir-ne. El mal que us cou ara és només d'imatge. És que voleu, tot alhora, forrar-vos, quedar bé i denigrar el nom de les institucions del país. I tot no pot ser. El vostre comportament és tan miserable que ni el millor dels guionistes a sou podria reconstruir un relat digne a partir del camí vergonyós que heu decidit recórrer durant els darrers anys de la vostra vida. Heu guanyat molts i molts diners però heu perdut els papers. Em sembla bé que, com veig que fan en nom vostre, us adreceu als mitjans catalans, tinguin caspa o no, en espanyol. És el millor que podeu fer. Continueu escrivint, en cos o en esperit, des de Salamanca on, encara que al Centre Documental de la Memòria Històrica no us faran ni cas (que ja tenen el que volien), almenys podreu portar un ritme de vida més falaguer. Que us aprofiti.

P.S. Per cert, a banda dels prestigiosos centres culturals de Badajoz i Valladolid, totes aquelles exposicions internacionals que havia de produir el Ministeri de Cultura espanyol en premi a la vostra traïció (i que havien de fer incrementar una mica més els vostres ingressos futurs), quan s'inauguren?

Comentaris

 1. fa de bon llegir a aquestes hores un article que no futbolegi ni lloï les gestes dels uns, ni extregui conclusions trascendents de l'eliminació dels altres, etc

  dit això...

  realment és sucosa la trama dels renegats Centelles, llur comportament miserable, la vergonyosa traïció a la causa pàtria,... i potser per aitals motius, a la llarga sí que donarà per a un potent thriller, qui ho sap?

  només hem de donar temps al temps, que posi les coses al seu lloc, i a cadascú on li pertoca.
  la mesquinesa, per llei, és d'efímera consistència, i s'esvaeix prest la petjada d'aquells qui per nord tenen només la cobdícia

  ResponElimina
 2. Els germans Centelles van traïr l'amistat d'amics, van prostituir son pare i van ser enganyats per un especulador de l'art. La seva cobdícia i ignorància del què és la dignitat i respecte d'un pare (o qui sigui) que ha treballat honestament, només s'explica d'aquesta manera.
  Hi ha hagut altres conciutadans que han llegat els seus documents fent un tracte amistós de possibilitats reals del moment actual que vivim; altres, han especulat i han quedat sense el reconeixement nacional que se'ls hauria pogut concedir.
  Miserrables especuladors, ignorants i traïdors.

  ResponElimina
 3. Podríem muntar entre tots un club de fans dels "hereus" de Centelles. L'abril de l'any passat van servir-me per inspirar-me un post:

  http://martelldereus.blogspot.com/2010/04/dignes-hereus.html

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas