Els immigrants s'ho queden tot (sobretot alguns)

Lleida
Fa uns dies vaig llegir una història que vaig trobar que venia molt a tomb amb un dels temes estrella de la campanya electoral. Us l'explico tot seguit. Encara que A. va néixer a Catalunya, la seva família nombrosa, els X., procedia d'un altre país no gaire llunyà. Eren temps d'un intensíssim procés de moviments poblacionals a la recerca de noves oportunitats. Com a immigrants no els va anar pas malament, encara que debien topar amb els recels d'alguns dels naturals del lloc. Tot i les dificultats innates al procés d'arrelament, J., germà d'A., va aconseguir un lloc d'influència a l'administració i en tres anys va col·locar bona part de la seva extensa parentela. Ja se sap, administració i immigrants. Ho aconseguí colze a colze amb G.G.C., sogre d'un dels germans X., home d'activitats sospitoses que poc després va haver de desaparèixer acusat d'un frau a la Seguretat Social. Ja se sap, Seguretat Social i immigrants.

L'esposa de J., immigrant com ell, va aconseguir ben aviat feina en la mateixa administració. Casualment, també van trobar ocupació en el mateix lloc altres dos germans d'A. i J., M.I. i F.J. Encara una altra germana, C. també va estar-hi empleada, tot i que finalment va retornar al seu país d'origen. Però no penseu que aquesta família d'immigrants va aconseguir feina de l'administració només per als germans. També J.C., cunyada de J. va trobar feina per la mateixa via. I la llista de beneficiats es va anar engruixint fins a abastar desenes de parents, amics i coneguts, tots del mateix país de procedència. Si heu tingut la paciència de llegir fins aquí, he de confirmar-vos que no es tracta d'una ficció. Naturalment, el país d'origen dels X. és Espanya. Els X. són els Fernández Díaz i la història completa podeu llegir-la aquí. No està acreditat si van portar amb ells al nostre país alguna malaltia, però sí sembla confirmat que van aplicar velles tàctiques colonials que encara practiquen.

Comentaris

  1. Un relat de colonització aplicable a moltes espècies animals que van propagant la seva descendència i apropiant-se de l'ecosistema primigeni per a parasitar-lo.

    ResponElimina
  2. Si fos una equació, diríem que traient incògnites, el resultat és Fdz. Díaz...! No m'estranya gens.
    Però, però no us estranyeu que us digui que la primera part no em sembli gens dolenta. La segona, sí. De solemnitat.
    Veureu. Qui a de fer bullir l'olla té tot el dret de fer venir o anar tota la seva colla. Benvinguts. En podria omplir tres comentaris justificant-ho. I, si no, que no ho haguem de provar-ho cap de nosaltres... La segona part, la de les manipulacions, és la greu. L'honestedat, l'ètica -sempre ho dic i ho repeteixo- és la clau de la convivència i de fer futur. Uns quants dels immigrants, siguin d'on siguin, amb l'afany d'haver de fer bullir l'olla, han passat de grans cercadors de treball a grans especuladors del què sigui: càrrecs, esp. monetària, tràfics vergonyants, etc. Per què passa això? Dons, perquè no han arrelat, sinó que s'han afincat al país d'acollida, "okupes". Han perdut els sentiments d'arrelament, de convivència. Molt diferent!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)