Ves al contingut principal

Neix l'Associació per la Transparència en la Preinscripció Escolar


Avui, amb gran goig, a aquells lectors veterans que recordin la llarga batalla lliurada per l'escolarització dels meus fills contra el Departament d'Ensenyament, reflectida a la sèrie primer i després bloc Tot esberlant el mur, no puc deixar d'anunciar-los el naixement de l'Associació per la Transparència en la Preinscripció Escolar. Aquí estem i hem vingut a donar molta guerra. És el resultat dels contactes fets durant els darrers mesos amb diversos pares de Barcelona, Terrassa i Girona. Hem creat un compte a twitter i una pàgina a facebook. Naturalment, disposem d'una pàgina web per canalitzar la nostra lluita amb ànims renovats. Aquesta és la primera notícia publicada:

Davant la constatació, durant el darrer procés d'admissió escolar per al proper curs 2011-2012, que el Departament d'Ensenyament persisteix en la seva negativa a respectar la llei, pel que fa a la seva obligació de transparència, un col•lectiu de mares i pares hem decidit constituir formalment l'Associació per la Transparència en la Preinscripció Escolar (ATPE). Som, simplement, un grup de ciutadans que hem participat durant els darrers anys en la Preinscripció Escolar, que hem vist vulnerats els nostres drets bàsics i que ens unim amb l'objectiu de defensar-los i de proposar una administració millor i, per tant, un país més avançat democràticament.

Lluitarem per aconseguir l’establiment per part de les administracions públiques d’un procediment de Preinscripció Escolar transparent, just i conforme a dret, que impossibiliti decididament el frau i ofereixi el màxim nivell possible d’informació a les famílies que hi participen. Ens proposem, així mateix, treballar perquè l’administració educativa de Catalunya, en conjunció amb la resta de la legislació vigent, respecti el dret dels ciutadans a l’accés als arxius i registres, en particular, en el marc d'aquest procediment de concurrència competitiva on es diluciden drets que afectaran el present i el futur dels nostres fills.

Amb la finalitat d'aconseguir-ho i d'acord amb el que preveuen els nostres estatuts, l'Associació per la Transparència en la Preinscripció Escolar es proposa, a partir d'ara mateix, actuar a través de tots els mitjans que els ciutadans tenim a l'abast en la defensa dels nostres drets:

• A través de vies de comunicació estables a la xarxa per tal de difondre el problem del frau i la manca de transparència en la Preinscripció Escolar a Catalunya, així com per respondre les consultes formulades pels seus socis i els afectats en general.


• Denunciarem públicament a través dels mitjans de comunicació les pràctiques de l’administració que vulneren el principi democràtic bàsic de transparència, així com l’existència generalitzada de casos de frau.

• Donarem suport en la mesura de les seves possibilitats a totes les iniciatives particulars o col.lectives de caràcter judicial que tinguin per objecte restablir els drets vulnerats dels pares i mares participants en el procés de Preinscripció Escolar.

• Treballarem en favor de l'adopció de reformes legals que facilitin el reconeixement del dret d’accés dels pares i la lluita contra el frau en el procés de Preinscripció Escolar.

Si ens ajudeu, podrem assolir entre tots els nostres objectius. Associeu-vos!

Comentaris

  1. Quin dia més fantàstic!! Realització i recolzament ciutadà dels teus treballs per la rigurositat interna del Dep. d'Educació/Ensenyament, i el goig de veure com el Barça segueix deixant-nos bocabadats.
    Ets un molt bon activista per la dignitat dins de Catalunya. Això, aquest esforç, sempre acaba tenint recompensa, segur!

    La meva més profunda i sincera abraçada, amic i company!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Avui, secció de successos. A risc de ser poc original, fa temps que penso que el símil no pot ser més exacte. Catalunya és com una dona maltractada. En la seva relació amb Espanya les coses ja no van començar bé. La unió no va ser el resultat de la seducció, de l'enamorament i de la descoberta inicial i foment posterior dels interessos comuns. No. La història entre els dos va començar, en una conducta pròpia d'altres èpoques, amb el rapte de la núvia. Després d'anys de mirar-se-la amb desig, aquell home, finalment, va fer-la seva, encara que fos per la força. Després, amb el pas dels anys, la cosa no ha fet sinó degradar-se més i més. Ell explica a tothom que li ha fet una cuina estupenda, on ella és la reina, bàsicament per tenir-li preparat el dinar a taula a l'hora convinguda. Naturalment, per mantenir-la ben lligada a ell, en molts moments, ha hagut de fer ús de la força. Una bona bufa de tant en tant. Per què? Perquè és seva i amb ella pot fer el que vulgui.

La m…

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas

López-Fonta, Alejandro (empresari).
La pau i el progrés.
Dijous, a la matinal de la ràdio comtal, combat a mort entre Anna Ballbonna i Quico Sallés del costat dels bons patricis i Alejandro López-Fonta i Xavier Salvador arrapats al cantó fosc de la força. Entre altres motius, a compte de la memòria democràtica. Els primers, posant de relleu l’immens frau d’una Transició que està arribant ja al qüestionament dels drets polítics fonamentals; els segons, fent la lloança del període més llarg de pau i progrés econòmic de la història d’Espanya. Així s’hi refereixen. Trenta anys de pau i prosperitat: és exactament el que podria haver afirmat un ministre franquista l’any 1973. I és exactament per això que la Restauració borbònica de la Constitució del 78 ha estat incapaç de posar les bases d’una reconstrucció real d’Espanya. Confiem que la independència de Catalunya faci viable, via trompada, el gran canvi que els cal.

Oliveres, Arcadi (dirigent de Procés Constituent).
Denunciar la doble moral.

Cas / Coherència

CAS. De sobte, com acudint a l'avançada a la seva cita anual estiuenca, Gibraltar torna al centre de l'escena. Aquesta vegada, però, amb un caire diferent. Enmig d'una escalada de tensió superior a l'habitual d'un conflicte per l'aeroport guanyat al mar o la gestió de les aigües jurisdiccionals. El Brexit re-situa la qüestió: Espanya, malalta de nacionalisme carrincló, hi veu l'oportunitat de revertir la cessió feta al Regne Unit just quan aquest acabava de néixer. I per remarcar-ho, canviant tot el que havia dit fins al moment, s'obre fins i tot a acceptar una Escòcia independent al si de la Unió Europea. És així com, tres-cents anys després, el Cas dels Catalans retorna. L'oportunitat de desfer la traïció anglesa que va liquidar la sobirania catalana. Perquè, si cal deixar sense efecte l'article 10, per què no, també el 13 que empara la incorporació del vell Principat a Castella.
COHERÈNCIA. Fa uns quants anys que els anomenats socialistes cat…