Gangsterisme a la Universitat de Barcelona

Tredòs (Vall d'Aran)La retallada dels serveis públics impacta amb violència, en varem parlar aquí fa poc, el món universitari. Perdoneu que em posi demagògic, però no puc evitar-ho. En l'àmbit de la gestió, la tisora no sembla afectar en primer lloc els assessors dels equips rectorals. Ni en el docent, els catedràtics. No, no, com sempre, els de sota. Pero tu que estudios tienes piltrafilla? A la Universitat de Barcelona, 1.400 professors associats carreguen amb una part importantíssima de la docència a les aules, estalviant des de fa dècades ingents recursos a les universitats. En una evident contradicció amb la legalitat vigent, amb explotació, ús i abús d'una figura professoral pensada amb altres objectius. Ara, amb una actitud gangsteril, el vicerector de Política Acadèmica i Qualitat (!?) de la Universitat de Barcelona, Gaspar Rosselló, s'atreveix a amenaçar directament el col·lectiu amb l'aplicació del Codi Penal. Aquesta setmana ha fet arribar un escrit als òrgans de govern d'alguns Departaments amb la rebaixa de docència i sou que suposarà la retallada per a tots i cadascun dels professors associats.

L'escrit del vice-rector don Gaspar va clos amb la frase (de dubtosa academicitat i encara menys qualitat): "alguns dels associats no es tindrien que renovar per l'excés d'escreix dels departaments", seguida d'una menció final increïble (en espanyol, que fa més efecte): "Artículo 436. La autoridad o funcionario público que, interviniendo por razón de su cargo en cualesquiera de los actos de las modalidades de contratación pública o en liquidaciones de efectos o haberes públicos, se concertara con los interesados o usase de cualquier otro artificio para defraudar a cualquier ente público, incurrirá en las penas de prisión de uno a tres años e inhabilitación especial para empleo o cargo público..." I don Gaspar, després d'amenaçar tot un col·lectiu, el més perjudicat per la retallada, s'ha quedat tan ample. Fracament, si fos un dels 1.400 associats de la UB, a banda del disgust, no m'aniria a dormir tranquil. Qualsevol dia, no descartin que don Gaspar faci que es despertin ensangonats amb alguna extremitat de quadríped al seu llit.

Comentaris

  1. Veig que aquest editorial ha deixat amb silenci perplex els nostres amics.
    Jo, quan vaig veure la quantia total dels deutes absoluts de la Generalitat, uns 53.000 milions d'€, vaig comprendre que no pot haver-hi ningú que li toqui la camisa a la pell. Com es pot haver fet aquest disbarat tant enorme? El primer, ho recordo, en Pujol. D'aquí fins ara, tots han tirat de beta.
    A sobre, quan surten personatges tan elegants com aquest que cites, llavores és quan un té ganes d'enviar-lo a pastar fang.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas