L'Obra Cultural Balear, distingida amb la Medalla Pau Claris 2011

Castell de Bellver


Avui, no puc deixar de donar notícia des d'aquest bloc del fet que l'Associació Patriòtica Catalunya 1640 ha triat aquest any honorar l'Obra Cultural Balear (OCB) amb la V Medalla Pau Claris, en reconeixement a la seva trajectòria plena de coratge en defensa de la llengua i la cultura comunes des de fa, gairebé, cinquanta anys. El lliurament del premi es farà en el marc del tradicional sopar commoratiu del Corpus de Sang de 1640, festa anual de l'associació, que tindrà lloc demà dijous a les 21.00 hores a l'Hotel Montblanc (Via Laietana, 61) de Barcelona. Tots els interessats podeu enviar un correu electrònic a aquesta adreça per fer la corresponent reserva. Compartirem, sens dubte, una estona de bones vibracions patriòtiques, amb la presència, com a presentador de l'entitat guardonada, de l'escriptor Sebastià Alzamora.

Aquest any, quan els renovats governs populars del País Valencià i les Illes Balears amenacen des de l'espanyolisme amb una nova ofensiva de regressió sense precedents en l'ensenyament de la nostra llengua als seus territoris, amb l'objectiu evident de liquidar-la d'arrel, pren sens dubte una nova dimensió aquesta convocatòria, encertadíssima, adreçada a deixar en el lloc de reconeixement que es mereix la ingent tasca que, des de la societat civil, duen a terme les entitats que mantenen vigorosa, tot i els atacs, la flama de la catalanitat. S'hi afegeix, de fet, a d'altres veritables baluards premiats en anys anteriors, com ara l'Escola Arrels de la Catalunya Nord en 2009 o l'heroïca Acció Cultural del País Valencià l'any anterior. Parafrasejant la tríada que serveix de divisa a l'Obra Cultural Balear: farem llengua, cultura i país.

Comentaris

 1. Diferents factors que ara no enumeraré faran que les quatre províncies s'independitzin d'Espanya en base a l'actual autonomia. Lamentablement i previsible, la resta de Països Catalans no s'afegiran a aquesta primera independència -sense comptar Andorra. Cal que tinguem ben present que l'acció més important, fonamental, del nou estat català serà la de crear les condicions per a que la resta de Països Catalans s'hi afegeixin.
  La reacció a una Catalunya provincial independent des de la resta del territori pot ser, això sí, molt diferent segons els territoris: emmirallamanet i entusiame general a la Catalunya Nord, augment de l'independentisme i de l'espanyolisme a les Illes, reafermament de l'espanyolisme a València i Alacent -menys, però, a Castelló- i adhesió socioeconòmica a la Franja.
  OCB, junt a ACPV i OC és una entitat que cra les condicions per a que els territoris mal dits "perifèrics" puguin, en el futur, acabar-se unint a la catalunya independent.
  Tot el recolzament que se'ls brindi és poc, davant els seus reptes monumentals.

  ResponElimina
 2. Us felicito pel bon estat d'ànim que respireu. Jo, personalment, des que he vist aquests pactes CiU-PPC i Ciu-PxC, m'he quedat en trànsit escoltant la Cançó de Solveig de Peer Gynt, de Grieg. No és conya, no. Sento repugnància a tot aquest món podrit dels interessos polítics i els seus negocis de poltrona emmerdada.
  Molt els caldrà als cius per recuperar la credibilitat. Primer, van pactar en secret amb els franquistes del PP. Sí, franquistes. Després, es van vendre la "Masia" per sortir a la foto. Ara, hi tornen venent-se el territori als represors de Catalunya.
  Quina mena de confiança se'ls pot concedir??
  Qui em queda!?

  ResponElimina
 3. Ramon Llull:
  ara vull sentir les justificacions farisaiques dels que blasmaven els pactes ERC-PSC-IC.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)