Passats de voltes

Escunhau (Vall d'Aran)

Qui no va conectar, de bon començament, ni que fos una mica, amb l'esclat dels indignats. Algunes de les reivindicacions eren tan òbvies que només la classe política, sempre cofoia amb els seus privilegis, podia sentir-ne un rebuig instintiu. Fins i tot els mitjans de la Brigada de Narcòtics s'hi van posar bé. És tan evident que cal, d'entrada, una reforma de dalt a baix del sistema electoral i del funcionament dels partits! La data electoral municipal, comuna encara que no vulguem, encara podia justificar el seguidisme català de la Puerta del Sol. Allò que ha vingut després, però, no ha estat sinó un procés de degradació continu, tot i la intervenció maldestra del conseller del bat de beisbol. Fa uns dies vaig passar per la Plaça Catalunya de Barcelona i la sensació d'embrutiment en les formes i en el fons començava a ser general. En una bona estona no vaig aconseguir escoltar ni un sol discurs en català, tot i que, en un d'ells la catalanoparlant que s'expressava amb un domini discutible de la llengua veïna va fer esment al "gran problema del habitatge".

Així que em vaig quedar amb la idea que més que una acampada allò començava a semblar-se a una ocupada en la qual els catalans no teníem gaire cosa a dir. El que va passar ahir no ha estat sinó un pas endavant en el descontrol d'un moviment dirigit amb esperit cada vegada més mesetari i sense objectius clars. Una cosa és que els que volem un Parlament de veritat ens enfotem del nostre Parlament de fireta. I una altra que aquests indignats es prenguin el que hauria de ser la seu de la nostra sobirania pel pito del sereno (disculpeu-me la incorrecció), fins arribar a l'escopinada i l'agressió. I el més trist és que (com passa tant sovint en el camp de l'independentisme), una vegada més, la seva estupidesa donarà oxigen als responsables de la penosa situació actual del nostre país, als promotors de la nostra democràcia de baixa qualitat autonomista, per treure pit i continuar com sempre. Amb els seus privilegis. Sense tocar ni una coma. Una altra oportunitat perduda.

Comentaris

 1. Un cert tuf a lerrouxisme, desprén aquest moviment dels indignats.

  ResponElimina
 2. Lerrouxisme total. Vegeu l'editorial d'ahir d'en Partal a Vilaweb: companyonia amb el PP a l'Ateneo de Madrid, elogis a la bandera, etc.
  La part més infeudada a Espanya d'entre la casta dirigent d'aquí sempre ha utilitzat el lumpen com a força de xoc per a laminar (sense èxit) les vies que ens poden aproximar a l'alliberament nacional.
  L'atac als diputats regionals d'ahir va en aquesta línia. Només lamento l'entrada en helicòpter dels diputats -vergonyant- en comptes d'una actuació com cal dels mossos.

  ResponElimina
 3. A Madrid (ni a cap altre lloc) no haguessin tingut collons de tancar el parlament, pero a la barcelona sociata-perroflauta del totxo val tot.

  ResponElimina
 4. Jo els considero des fa dies totalment espanyoleros. Avui he escoltat a RAC 1 que han tornat a anular el tema de l'autodeterminació. També he escoltat a la mateixa emissora a en Benach dient que estava molt dolgut i desagradablement sorprès per els esdeveniments d'ahir. Doncs si li passes el mateix a ell i a la resta de polítics fastigosos per la gent que es a l'atur i ja passa gana. Tenim centenes de milers de pobres a Catalunya i pensionistes que viuen amb 300 euros al mes i els polítics no fan el que han de fer. Això, amics meus, es violència de coll blanc i corbata. A aquests pirates no hi ha ningun medi de comunicació que els denunciï. Ningun jutge que els jutgi quan s'obliden del que han promès per poder accedir al la poltrona. Ara aquests falsaris s'indignen perquè els han insultat i els han tirat ous. Però no ho fan pel mal que provoquen ells mateixos. No entenen altra cosa que la violència. No obren els ulls nomes que davant la violència. Aquest es el seu nivell. Nomes els agita la violència. Sense violència no els preocupa res mes que la seva poltrona.

  ResponElimina
 5. Les nostres Terres Catalanes deuen tenir alguna força telúrica anarquista...
  Entrant més seriosament, crec que hi ha molta crispació, molt poca formació i molts infiltrats per desestabilitzar aquest moviment. El qui m'ha defraudat, ha estat l'Arcadi Oliveres. Serveix per exaltar els ànims, però no sap trobar l'equilibri per encarrilar la força.
  Fa uns dies, jo deia que això anirà a més, amb infiltrats o sense. El drama generat pels bancs, etc. està arribant a la vora de casa i deixes d'estar indignat per entrar en combustió. El descontrol està servit.

  Estic a favor de l'ús dels helicòpters. D'altra manera, hauria pogut haver-hi sang.

  ResponElimina
 6. Licòpters no!

  Quina vergonya! Millor hagués estat esperar-se una mica, deixar que tot es desfès com un sucre en un cafè i l'endemà ja farien la sessió.

  Quines ganes de fer espectacle! Com es nota que en comptes de manar i bé, no saben com passar el temps i van al darrere de quatre arreplegats que no saben què volen, tret de fer-se de notar. Perquè diuen que van en contra de les irregularitats del sistema i, alhora, van a votar.

  Salut i bé que, entre tots, ens han fotut. Perquè, és clar, la benzina de licòpter la pago jo, que amb prou feines puc pagar la de la meva skúter.

  Hala, me'n vaig a Grècia!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas