Fot-li que és funcionari!
Potser el tema està molt trillat i pensareu que què he de dir, que parlo com a part interessada. Arran de les noves declaracions amenaçadores dels consellers Mas-Collell i Ruiz (treballar més temps pel mateix salari), només us demano trenta segons de pausa abans que comenceu a descarregar la vostra ira, que és poc més o menys el que demana la lectura d'un apunt. Els funcionaris som dolents, desvagats i indolents i per això l'opinió pública considera majoritàriament que hem d'esdevenir el boc expiatori de la crisi. Clar que sí: què més volem, que tenim la feina assegurada, collons (amb perdó). Deixarem de banda aquesta mena d'arguments, que caldria discutir contraposant quins esforços, quines precarietats hem viscut en època de formació i com vivíem els uns i els altres en els temps de les vaques grasses i no només quines són les seguretats funcionarials de l'ara i avui. Només apel·lo a la part egoista de cadascú. Degradar les condicions de treball dels funcionaris resulta plaent per a excitar els baixos instints d'alguns, però, atenció, controleu els vostres impulsos, perquè acaba afectant tothom.

A tu, benvolgut lector, també. En primer lloc, perquè la negociació laboral amb els treballadors públics, em penso, acaba afectant a la llarga tots els treballadors, també els del sector privat. Segurament, l'autonomisme que no té pressa per aturar l'espoli el posarà com a exemple de la necessitat d'estendre la degradació dels salaris i les condicions de treball en un exercici de responsabilitat col·lectiva. En segon lloc, perquè els treballadors públics som responsables de serveis essencials per al benestar d'àmplies capes socials, no precisament, les més privilegiades. I collar, collar i collar, eliminant cada vegada més companys de la primera línia (de dalt, com sabeu, no està tan clar), rebaixar els salaris i augmentar els horaris repercutirà més aviat que tard en la qualitat dels serveis públics dels mateixos que ara es desfoguen al crit de fot-li que és funcionari. Només hi ha una sortida que tothom sap i és profecia. L'única per aturar l'espoli. Si potser a la tardor, millor que a la primavera.

Comentaris

 1. No soc funcionari però tinc una retallada de salari d'un 20% brut i he de treballar, obligat, un mínim de 8,5 h/dia. Des de gener de 2009.

  ResponElimina
 2. Benvolgut company, no es tracta de funcionaris o no. Es tracta de suprimir obscenitats tant si son d'uns com d'altres. tant obscè es que cada any els mestres demanin jornada intensiva, i a sobre tinguin la barra de dir que seria millor pels nens, com que una empresa bancaria que desnona gent, regali unes primes als seus treballadors directius de un carru de milions, com que uns funcionaris de ministeri tinguin en exclusiva una illa a Menorca, o com que un polític tingui sou a l'ajuntament i al Parlament per a cremar-lo amb Moet-Chandon. S'han de suprimir totes les obscenitats, i desprès fer que tots penquem, en qualitat i quantitat, per un igual.

  ResponElimina
 3. No hi ha cap polític al món que sigui capaç d'eliminar els funcioanris que roben, els inútils, els ganduls, els llepes. Sempre acabaran pringant els interins, els eventuals, que són els que penquen més (jo sóc dels diguem-nes fixos), perquè és el més fàcil.
  Si es fes neteja de veritat, ningú ho discutiria, però és impossible que algú tingui prou coratge per eliminar els dinosaures.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas