No tanquem per vacances, al contrari!

Betrèn (Vall d'Aran)
Com haureu notat els lectors habituals, des de fa alguns dies, he instal·lat en un lloc preferent del bloc un comptador enrere amb la data mítica de l'11 de setembre de 2014 com a far a l'horitzó. Vistes així les xifres, la veritat, no falta gaire. Estic convençut que, a la velocitat de creuer a la que es desplaça l'opinió pública del país (només cal mirar l'evolució extraordinària cap a la llibertat que es denota en les enquestes dels darrers temps), probablement abans i, ben segur, en aquella data, poden passar coses molt i molt importants, que marcaran el futur d'aquest tros d'Europa. Ara, doncs, no toca precisament fer vacances. Al contrari, després de més d'un any d'aventura a Per a bons patricis he decidit llançar-me un repte a mi mateix (ho reconec, és que m'ho paso tan bé!). Escriure cada dia, si la salut i la determinació m'ho permet, fins a l'11 de setembre del tres-cents aniversari de l'ocupació espanyola. A l'estil, dietari dels darrers anys de la Catalunya sotmesa. De moment, doncs, aquest mes d'agost continuarem sortint a la llum de la xarxa per no trencar la tradició.

P.S. Finalment, Zapatero no ha aguantat la pressió i ha convocat eleccions als espanyols. Des d'aquí he pres posició clara sobre la utilitat o no de participar-hi, ja la coneixeu. En tot cas, com el valor més important en aquest moment és la unitat d'acció, podria arribar fins i tot a defensar la participació dels independentistes el 20-N si existeix una candidatura unitària i potent. En cas contrari, és ben senzill: a les espanyoles que votin els espanyols. Jo ja m'he quitat.

Comentaris

 1. Aqui està la clau de volta de les 20N!: CANDIDATURA UNITÀRIA I POTENT. Si no és així, tal com dius, que se les cruspeixin els espanyols.
  ERC-SI-DC(Laporta)-CUP-etc., heu de promoure candidatura única. Saber CEDIR PROTAGONISMES en favor de la nostra supervivència.
  Seria cosa sana que Convergència s'hi unís...D'UDC ja ni en parlo.

  ResponElimina
 2. Per cert, i perdona el lapsus: Estàs batent en molt el record d'activisme indep. net i culte!!!!!!!!!!!!

  FELICITATS !!!!!!!!!!!!!!

  ResponElimina
 3. Amb el teu permís jo tampoc en faré, de vacances. Al menys de les de llegir-te i seguir-te, que de les altres ja fa dos anys que en faig... abans no arribi allò dels 67, me les vaig prendre als 65.

  Si tenim sort i es compleixen les teves expectatives seré independent als 70 anys... mes val tard que mai, però no dic que després ja hem pugui morir, ans al contrari després gaudiré amb la nostra independència i si hem doneu el permís de ser un xic dolentó llegiré amb delit alguna publicació de Madriz, ara no podria.

  En quant a lo de anar o no a votar, no acabo de tenir-ho massa clar, per descomptat que si hi ha una candidatura com la que ens dius el meu vot serà per a ells, però si no hi es.... que faig?, no donar-lo a ERC? si son els únics que s'hi presenten amb un caire independentista?.
  Aclariu-me aquest punt.

  Us estic seguint des-de una República, quin goig!!... si no fos que estic a la "Catalunya Nord" i aquesta república te segrestat una bona part del meu país.

  Des-de la Cerdanya, a quasi 2000 metres d'alçada, respirant aire fresc us desitjo a tots un bon cap de setmana, una crisi suau i molta il·lusió per la propera independència.

  ResponElimina
 4. Aquestes últimes "municipals" des de Reagrupament (com a formació Independentista i Transversal), ha aconseguit participar en diferents candidatures fent coalició des de CUP fins a Ciu, passant per ERC, SCxI i altres Plataformes Locals... El resultat ha estat molt positiu. S'han establert bons vínculs, connexions i complicitats, a la fi de poder arribar a altres properes enteses, que ens duguin a tots plegats a presentar una candidatura unitària o coalició.

  Amb una Candidatura Unitària i potent, hi ha qui parla de ser una "cinquena" força a las "Cortes Españolas". I tant!... i fins i tot si anéssim TOTS l'Independentistes que hi ha al "Reino de España"... els hi podríem fer escac i mat com a "tercera" força als "Sres. Diputados"!!!... us imagineu la cara que posarien?... i la repercusió mediàtica internacional que tindriem aquestes forces independentistes?!!

  ResponElimina
 5. Jo... es que a les espanyoles em fa nàusees anar-hi a votar. Això de l'espanyolisme ho considero una malaltia contagiosa. Tots els catalans que treballen al Congrés espanyol acaben empeltats de nacionalisme espanyol. Lo millor es no acostar-s'hi massa. Fixeu-vos per exemple amb en Ridao: ja pensa mes en el Socialisme que en la independència. I lo que li passa a en Duran i Lleida deu ser el mateix. Qualsevol dia d'aquests sur a tribuna vestit de Conde Duque de Olivares....

  "TIBI DABO" - li diu el dimoni a Jesús per temptar-lo -

  En la versió original de la Biblia el dimoni, en realitat, era un paio d'Arganda del Rey que es deia Arnaldo Rodrigo Perez de Huescar y Villajaroteo.

  Jesús, a diferencia dels catalans que van a Madrid, no es va deixar enganyar, però van aconseguir carregar-se'l. I es que son molt dolents aquests castellans.

  Be, ara en serio: que passeu unes molt bones vacances. Felicitats a tots pels vostres assenyats comentaris. (Jo marco la diferencia).

  ResponElimina
 6. Gràcies per no fer vacances, ja veieu que jo tampoc. A casa estem dividits, hi ha qui diu que s'ha d'anar a votar i fer-ho pel PP, per impedir CiU de continuar entavanant el personal i obligar-lo a tirar pel dret.
  Jo no crec que pugui votar el PP, seria com calar foc a casa...
  Estic d'acord amb vosaltres: o aconseguim anar-hi plegats (ho veig difícil per l'assimilació d'alguns dits intependentistes, com heu dit molt assenyadament)o a Espanya no hi hem d'anar a fer res. El temps, com sempre no ens va a favor, d'aquí al novembre no hi ha temps per ben bé res.

  ResponElimina
 7. Merci per no tancar la paradeta.

  Jo el 20N sí que m'acostaré a l'urna, però votaré nul.
  Dins del sobre hi posaré un dels "Sí" del 10A.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)