Tornar a casa serenament satisfet de la batalla

Manifestació del 9 de juliol de 2011

Hi ha dies que saps en el teu fur intern que ho has fet bé. Per això, tornes a casa voltat dels teus amb un somriure als llavis. Saps que has estat allà on havies d'estar. Com quan has d'acompanyar la parella a una prova important; o estar amb un parent malalt; o amb un amic que ho necessita encara que no t'ho hagi demanat. Simplement, que has fet allò que tocava i que ho has fet en bona companyia. Que els resultats han estat bons o dolents, però que has jugat exactament a allò que les teves conviccions et demanaven. Jogo bonito. Fer-ho així provoca una satisfacció enorme. Més encara si trobes pel camí tants amics i companys de lluita. I al final de la marxa, com un regal extraordinari, l'experiència i l'exemple dels tres doctors mítics de l'independentisme: l'Heribert Barrera, l'Oriol Domènech i en Moisès Broggi.

Satisfacció enorme perquè has pogut compartir els carrers de la capital del teu país amb milers i milers de bons patricis que, lliures de consignes d'organització, amb el poc criteri de l'autenticitat, han volgut cridar un any després als quatre vents, lliurament, que volen la plenitud del seu país masegat i exhaust. Que estan farts d'il·lusionistes i de trilers que amaguen sempre la boleta per continuar amb el negoci. Milers de compatriotes que prenen el carrer mentre els grans estrategues i els lluïts opinadors de l'univers independentista acaben de jugar la seva eterna partida de Risk. La vida és així, ells tenen la sort que, quan saberuts proposin finalment alguna cosa realment intel·ligent, com els correspon per naturalesa, un servidor i molts d'altres que han trepitjat carrer avui també s'hi apuntaran, poc amants dels sectarismes.

Comentaris

 1. I, al final, amic Granollacs, en Jordi Bilbeny tindrà raó de que hauria estat millor començar la nostra independència declarant-la en un dels nostres pobles i que s'hi anés acollint tothom. Fer-ho del revés. No pas des del país, sinó des del poble.

  TV3 va passar la notícia de la mani destacant-la com la primera. Feien una bona valoració i quantificaven de més de 15.000 assistents a l'acte. Hauria pogut ser pitjor.
  Doncs, això, qui diu 15 poden ser 30.000 que podem estar satisfets de tenir el criteri clar del què fem i el què hem de fer.
  Un poble, un país de 30.000 habitants tampoc està tant malament, per arrancar.

  ResponElimina
 2. Molt d'acord amb vosaltres. La gàbia que ens empresona no es Espanya. La gàbia indigna i vergonyosa la formen els nostres polítics.

  ResponElimina
 3. Llegint l'article em dona la sensació que estas molt satisfet amb el premi de consolació, que no érem gaires i que vam fer el que vam poder. Jo crec que de premi de consolació res, érem molta gent. Poques causes mouen 25.000-30.000 persones en les circumstàncies actuals. Jo crec que va ser un èxit.

  ResponElimina
 4. Vaig fer una foto amb el mòbil en que s'hi veu força gent:

  http://s4.postimage.org/2yi6eyk4x/Mnifestacio_Independe_ncia_9_J.jpg

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas