De vacances, espectacles impagables: que què tenim?

Badia dels Alfacs
Ningú no hauria de deixar aquest món sense haver vist, almenys una vegada, una posta de sol a la barra del Trabucador. Perquè volem viatges exòtics. És cert que aquest any la presència de turistes i autocaravanes ha superat el que mai havíem vist, el que vol dir que no som gaire originals. Arribats a la platja, l’any passat varem aconseguir, un dia nuvolat, unes vistes de tarda amb el mar de color de xocolata que han fet fortuna penjades al costat de la pantalla del meu ordinador (a més de recordar-me tot el curs que acabaria fent el cim i arribant a les vacances). Aquest estiu, la primera tarda que ens acostem al Delta de l’Ebre, el dia és net, ventós, espectacular. A una banda, a mar obert, les onades fan gaudir les criatures, entestades en una batalla inacabable per derrotar-les. La brisa et permet oblidar ben ràpidament la tarda de xafogor insuportable a l’interior que acabes de deixar enrere.

A pocs metres, les gavines dibuixen les seves caigudes sobtades al mar i remunten el vol amb un peixet cosit al bec. Quan el sol va baixant, toca canviar de banda. A només un centenar de metres des de mar obert, en travessar la llengua de terra i de dunes de sorra, s’arriba a l’altra platja, més calmada, la de la Badia dels Alfacs, amb Sant Carles de la Ràpita al fons. El dia, calitjós, no permet veure amb detall més que el perfil de les cases. Un solc de llum travessa tota la superfície de l’aigua, mentre els surfejadors llisquen a bona velocitat. Aquest any no hi ha gaire diferència de temperatura entre els dos mars, l’obert i l’interior. Seure a la mateixa vora i veure com el sol va tocant terra, amb un bon llibre a les mans, mentre les criatures descobreixen petxines de mil formes i colors. Això són vacances. No cal res mes.

Comentaris

  1. Es una imatge feta paraules. Una imatge fisica i emocional. Has aconseguit amb les teves paraules fer-me respirar l'aire salat del delta. Gracies i salutacions des de l'oficina.

    Bones vacances.

    ResponElimina
  2. ...i és que a més de bon historiador, també ets bon escriptor...!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas