Nosaltres sí que tenim un problema de dèficit

S'Agaró
El president Pujol, mestre en l’art de la necrològica (són tants anys en primera línea), va destacar, en reacció en calent a la mort de l’Heribert Barrera, la clarividència del vell dirigent republicà. I és ben cert. Ara, quan la crisi posa en qüestió el benestar dels catalans, convé recordar que, si no ho tinc mal entès, Barrera fou l’únic membre de la Comissió dels Vint, durant la negociació de l’Estatut de Sau de 1979, que va defensar la necessitat d’un concert econòmic per a Catalunya. Clarividència, i tant. Un dels primers a denunciar l'estafa autonomista que porta més de trenta anys soscavant els fonaments del nostre país. Aleshores com ara (com durant la negociació del darrer Estatutet de 2006) la impossibilitat d’un front comú que defensi uns mínims de dignitat per a Catalunya ens farà perdre una nova oportunitat d’avançar. Perquè l'actual reforma exprés de la Constitució espanyola en algun sentit podria ser-ho.

Podria ser una magnífica oportunitat per establir el nostre nivell màxim de dèficit. Però no només de dèficit públic, com volen Merkel i Sarkoy, i el veí Zapajoy, sinó sobretot del dèficit fiscal català sobre el nostre PIB, tal i com desitgen, segons les enquestes, pel cap baix, unes tres quartes parts dels catalans. Naturalment, els sobiranistes serem una vegada més incapaços de defensar aquesta opció en la negociació exprés de les properes setmanes. Com serem incapaços de plantar-nos, d’obligar els espanyols a convocar un referèndum de validació de la reforma i de defensar el no si no s’inclou aquesta clàusula de limitació del dèficit fiscal de les comunitats autònomes. Molt em temo (tant debò m’equivoqui) que, una vegada més, els dirigents del sobiranisme light ens portaran a empassar-nos un nou gripau. Com sempre, per responsabilitat. I així continuarem fent mentre el nostre país es dessagna.

Comentaris

 1. La coherència es la mare de la honestedat. I la honestedat es la mare de la sinceritat, el respecte per un mateix i pels valors que defenses. Si vols Concert Econòmic per a Catalunya perquè veus que la situació actual es insostenible i t'aboca al fracàs i a la submissió mes indignant. Davant la reforma traïdora espanyola de la Constitució per què no et plantes?, per què no defenses fins al final els teus drets? Per què davant aquesta traïció del pacte de la transició no t'aixeques i te'n vas?
  La incoherència es mare de la deshonestedat i aquesta es la mare de la mentida, del auto-odi i de la manca de valors. La incoherència es el full de ruta dels polítics catalans.

  ResponElimina
 2. Al meu entendre, no queda més remei que recolzar SI amb el plantejament de plantar cara a Madrid. Sigui per l'abús de poder que exerceixen amb l'economia, sigui també pel respecte del català, o sigui per la nostra història i cultura.
  Veurem llavores què farà Duran Llieida. Seguirà restant assegut a la butaca que tant li agrada, o acompanyarà SI-ERC-RCat-etc a l'expulsió que es provocarà? Serà el moment de concretar i anar per feina.

  El bo de l'Heribert Barrera sempre va tenir molta raó, a pesar del petit mal caràcter. ERC no l'hauria d'haver tret mai de President del Partit, en lloc d'anar fent rifes a cada Congrés en funció de la seva rendibilitat del moment. En Trias em sembla, va dir que li dedicaria algun carrer o plaça de Barcelona. A veure si és veritat!

  ResponElimina
 3. Amb aquesta reforma no s'establirà cap límit del nostre déficit fiscal, no ens fem il·lusions. Espero que la proposta de coalició SI+ERC+RCat+DC+... prosperi!.

  Llegit a la Vanguardia:

  http://www.lavanguardia.com/politica/20110831/54210001882/la-junta-de-extremadura-anuncia-un-recorte-significativo-de-coches-oficiales.html

  "La Junta de Extremadura está elaborando un inventario de su parque móvil, que supera el millar de vehículos, para acometer un "significativo" recorte con el consecuente ahorro en combustible, pólizas de seguro y gastos de garaje." Inventari??

  "el déficit de la Comunidad Autónoma, que podría llegar a alcanzar el 6,81 por ciento del PIB a finales de año, 5,51 puntos superior al límite fijado por el Gobierno central."

  "Paralelamente, recortará en un 50 por ciento el sector público empresarial, reclamará el pago de la deuda histórica "hasta el límite de sus fuerzas" e impulsará la revisión del actual modelo de financiación autonómica."

  ResponElimina
 4. I LO PITJOR ESTAR PER VENIR....LA LLEI ELECTORAL¡¡¡¡AMB LA JACOBINA JURISDICCIO UNICA,QUE TAN AGRADA ALS "INDIGNATS".
  JUGANT AMB BARCELONA

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas