Un bon Bosch si és que aplega tots els arbres

Manifestació del 9 de juliol de 2011


A Esquerra, les enquestes internes relatives a les properes eleccions espanyoles semblen apuntar a un resultat que oscil·la entre zero i un diputat per la província de Barcelona. Això vol dir que els votants de les demarcacions de Girona, Tarragona i Lleida no tenen cap opció d’aconseguir representació independentista. No hi ha dubte que la tria d’Alfred Bosch com a cap de llista de la candidatura republicana per Barcelona va en la bona direcció, atès que, tot i haver estat militant del partit, el seu perfil independent, molt vinculat a les Consultes sobre la Independència, el situa en la posició que necessita l’horitzó independentista actual: transversalitat de partits i organitzacions, unitat per davant de tot. Unitat per raons de fons i d’oportunitat.

El candidat Bosch té ara per davant la sempre complicada feina d’aconseguir una candidatura conjunta de totes les forces independentistes. L’única que val la pena construir per encarar les eleccions espanyoles. En aquest sentit, el nou lideratge de l’Oriol Junqueras s’ha fet notar, bescantant la continuïtat de Joan Ridao, el secretari general de l’època més fosca d’ERC, partidari que tothom que no coincidís amb la seva enfollida estratègia abandonés el partit. Un personatge, doncs, incompatible amb una gran candidatura independentista, a la qual, ara, caldrà sumar, en especial, amb generositat, l’altre força parlamentària independentista, Solidaritat Catalana (sola, encara amb menys possibilitats d’obtenir representació). O això, o deixar-ho córrer, perquè una previsió d’entre zero i un diputats per a la nova ERC del tàndem Junqueras-Rovira serà un llast excessivament pesat per començar. I les batalles que només pots perdre, és preferible no començar-les.

Comentaris

 1. Les persones com Ridao, que sembla que juguen amb les persones i política segons la seva rendibilitat, no poden mai tenir futur en un país on el que li cal és integritat de criteris. No consumisme de persones. Del grup Puigcercós-Ridao, aquest n'ha resultat ser encara més recalcitrant que en Puigcercós, que ja és dir.
  Per tant, cal començar de nou i amb persones íntegres, encara que sense tanta imatge exterior, potser. Cal nous arquitectes i allunyar els especuladors immobiliaris de dins d'ERC i del país.

  ResponElimina
 2. Okay, en Bosch es un bon candidat pq el seu curriculum esta mes lligat a les consultes que al partit. Nomes una cosa: Creieu que la gent votara ERC (el candidat que sigui) si no hi ha una clara neteja de l'aparell anterior ? La darrera cosa que voldria veure es que sortis Puigcercos o Benach o qualsevol altre posantse medalles pq ERC ha guanyat algun vot.

  ResponElimina
 3. El que ha fet en Bosch amb les cunsultes és pura èpica. Un treball molt més valuós, difícil, nou, arriscat i finalment exitós que el que ha pogut fer Ridao en tota la seva vida.

  Les consultes passaràn a la història, la gestió del Ridao no.

  ResponElimina
 4. L'Independentisme català, només se'n sortirà amb la "Unitat".

  ...però els Srs, de SCxI ja estan per la "Unitat"???

  ResponElimina
 5. SI està per la unitat? Si. El passat cap de setmana han fet trobades amb Bildu a diferents poblacions de Catalunya. Per a Bildu ha estat vital ser capaços de posar a segona fila aquells candidats que no eren acceptats per a la resta de forces. la unitat exigeix doncs sacrificis en aquest sentit i també trobar acords en les estrategies i els temps. Francament crec que la unitat la volem tots els independentistes de bona fe i els que fariem quasi bé qualsevol cosa per la llibertat del país.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas