"És una mica com els immigrants a Alemanya: no tenim escoles turques"

Platja del Trabucador (Sant Carles de la Ràpita)
Aquesta dona no ha sap el que ha dit. Això li costarà car a la senyora Doris Pack. El nacionalisme espanyol no perdona, sobretot quan es comparteixen els escons amb gent tan democràticament preclara com Alejo Vidal-Quadras i Jaime Mayor Oreja. Encara que una sigui de la CDU de Merkel. Dels que manen a Europa, vaja. L'europarlamentària i presidenta de la Comissió d'Educació i Cultura del Parlament Europeu s'ha permés donar el seu suport a l'apartat lingüístic del sistema educatiu català, afirmant que separar els nens en funció de la seva llengua d'origen constituïria un error gravíssim. Que tendiria a dividir i a consolidar dues comunitats. La frase que ha coronat les seves declaracions a l'Agència Catalana de Notícies pot considerar-se gloriosa: "és una mica com els immigrants a Alemanya: no tenim escoles turques". Buenooo. El que ha dit. A Catalunya, els espanyols no són immigrants. "Esto es España, coño". Comparar-los amb els turcs a Alemanya. Apaa.

El nacionalisme espanyol (que afortunadament desatenen en aquest punt bona part de les famílies d'origen no català, que saben quina és la millor manera d'entrar en el nostre ascensor social) defensa que els seus connacionals han de mantenir una actitud de colonitzadors, si cal, fent servir els seus fills com a escuts humans per evitar l'assimilació. Un capteniment, en definitiva, directament supremacista. Per això, poden venir de Madrid directament a les escolàpies de Sabadell i imposar la llengua vehicular de l'escola. "Que estamos en España, joder" (disculpeu la vulgaritat, però és que és més gràfic). I el més "divertit" és que si arriba un nen de la darrera emigració magribina, sudamericana, subsahariana o xinesa encara haurem d'escoltar, amb cara de incredulitat absoluta, les seves queixes sobre la necessitat que els nouvinguts acceptin els valors de la seva societat d'acollida i tal i tal. Caram el que ha dit la senyora Doris Pack, "és una mica com els immigrants a Alemanya: no tenim escoles turques". Què fort. Que es vagi preparant.

Comentaris

 1. Ahir vaig tenir una "conversa" amb un espanyolo que encara al·lucino. Resumit-ho molt em va arribar a dir que el mon funcionaria millor amb una sola cultura i una sola llengua. Es clar que a l'escola catalana lo millor, per a ell, es el castellà. (que els nens surten millor preparats). I PARLAVA SERIOSAMENT!!! estava plenament convençut. El paio es enginyer. Tenir títol universitari no et fa millor persona. I això es una veritable llàstima.

  ResponElimina
 2. En realitat, caldria considerar Albert Ribera i la Camacha com uns maltractadors dels nanos. Els limiten les seves possibilitatas de futur.

  En aquest sentit, amic Arnau, temps enrere tenia un amic del que em vaig haver d'apartar quan li vaig descobrir aquesta "flaquesa": Tot el món seria millor amb un sòl idioma... Enginyer nuclear el paio.... Potser és el mateix... I és que la universitat no garanteix intel·ligència!

  ResponElimina
 3. Si em permeteu seguir per la linea dels vostres comentaris, un conegut català, em va preguntar si no creia que feiem un gra massa de les traduccions del cinema, a la nostra llengua. El seu argument era que escoltar a John Wayne amb català li semblava estrany. La meva resposta va estar que jo desconeixia que aquest malaurat actor parlés Castellà amb tothom, sobre tot al seu País, a Nord Amèrica, on la llengua oficial és l'anglesa. Potser és que en veritat es deia Paco Pérez i era original de Burgos? Per suposat mai més s'ha tornat a tocar aquest tema. Sobre tot qui l'hi vaig afegir que si ell creia que era excessiu, que només cuatre de cada cent películes, que es veuen als Cinemes de Catalunya, fossin doblades al Català. En quant a la inmersió linguística, tant de bo l'hagués tingut jo de petit. Segurament no faria tantes faltes com encara faig, malauradament. Sembla que el que s'apren de gran no s'assimila igual de bé.

  ResponElimina
 4. L'enginyer que afirma que el món funcionaria millor amb una sola llengua i cultura segur que considera que aquesta ha de ser el castellà, on anirem a parar!. La desgràcia és precisament que parlin 500 milions de persones aquesta llengua, es pensen que podran viatjar i fer negocis per tot el món ja que tothom perd el cul per aprendre-la.

  Comenta Ramon Llull: "I és que la universitat no garanteix intel·ligència!". Actualment a la universitat hi ha molt de mediocre, malauradament.

  ResponElimina
 5. Més aviat 400 milions (i no pas com a primera llengua). Això, d'acord amb la població total del planeta a dia d'avui, no arriba ni al 5% del total.

  S'ha d'estar boig per creure's que una llengua que no fa servir ni el 5% del total de la humanitat és una llengua "universal". O estar boig, o ser un fatxenda espanyolet, d'aquests que somia despert en "imperis" passats i que, de fet, ni tan sols aleshores, arribava a una ínfima part del total de la població a la faç de la terra.

  A casa nostra, que és la de l'enginyer estult abans citat, és a dir, a Europa (hi ha gent que es pensa que vivim a Amèrica del Sud), cap dels 27 membres de la UE fa servir el castellà excepte "ells".
  Universal? El castellà és tan "universal" com el català... els deu fotre però la única "lingua franca" del moment i de l'aquí és l'anglès. I això els molesta, perquè ho saben. I vomiten la seva ràbia i impotència amb els petits, com la llengua catalana.

  D'aquí la persecució, del saber-se poca cosa, en termes no només quantitatius -400 milions, en termes numèrics globals, és MOLT POCA cosa- sinó també qualitatius - als EEUU el castellà serveis per parar taules i treballar de paleta. La resta de països on es parla castellà diguem que no pinten massa cosa en el món globalitzat - l'únic sud-americà que pinta alguna cosa és Brasil (i, ves per on, allà no parlen castellà... casualitat? no ho crec).

  Està bé que Europa li expliqui les misèries als castellans. No ens expliquen res de nou que els catalans no sapiguem, però això ajuda a entendre el nacionalisme espanyol (excloent) portes enfora, i ens reforça els motius "separatistes".
  La senyora alemanya potser es podrà calçar, però, sigui com sigui, jo li donaria les gràcies i un copet a l'esquena pel favor. No un favor als catalans, sino a la dignitat humana universal.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas