Ocurrències Ridao, S.A.
L'hàbil parlamentari, l'home qui seria el millor candidat del PSC si el PSC fos PSC i no PSc (segons la brillant tesi de Salvador Cot), accelera la seva campanya als mitjans de comunicació per convéncer els militants d'ERC que ell és la millor alternativa per encapçalar la llista del partit a les properes eleccions espanyoles. Són tants els arguments que fan completament absurd el seu entestament! Joan Ridao pateix un problema molt greu de percepció sensorial i, per tant, estratègica: ha perdut dues terceres parts del seu electorat independentista i insisteix a continuar abandonant-lo per adreçar-se al catalanisme d'esquerres. Exactament més de la mateixa estratègia que ha portat Esquerra al desastre actual. El diputat és hàbil dialectament, però la mercaderia és la que és i ja no la vol ningú. Es com aquella fruita tan habitual avui en dia d'excel·lent aparença externa però que quan l'esclates amb les dents no té gust absolutament a res.

Que no vulgui desaparèixer políticament és fins i tot comprensible. Ara bé, allò que sembla més difícil d'entendre és que pregui els militants, simpatitzants i electors independentistes directament per rucs. I és exactament això el que ha fet amb la proposta que el bo d'Alfred Bosch encapçali una coalició unitària de les forces independentistes al Senat. A veure, tothom sap que a aquesta inútil cambra espanyola només hi van els quatre senadors més votats a cada província i que històricament tots els llocs se'ls han repartit PSC (o coaligats) i CiU. A què treu cap, doncs, formular una proposta de distracció tan i tan absurda. Són aquestes coses les que fan caure el prestigi d'un polític a l'alçada del betum. Esperem que aviat els militants d'ERC, recuperant el seny, el posin defnitivament allà on es mereix. I també que l'Oriol Junqueras faci possible una candidatura unitària que ens permeti apropar-nos a les urnes que ens paren els espanyols. Encara que només sigui per a provocar-los.

Comentaris

 1. IF.


  Si pots dur el cap ben posat sobre les espatlles
  Quan altres el perden i a més te'n culpen;

  Si pots confiar en tu quan tots de tu dubten,
  Però tenir compte de llurs dubtes;

  Si pots esperar sense que et cansi l'espera,
  O suportar calúmnies sense pagar en la mateixa moneda,
  O ésser odiat sens donar cabuda a l'odi,
  I no per això semblar massa bo o massa savi;

  Si pots somiar sense que els teus somnis et dominin;

  Si pots pensar sense que els pensaments siguin la teva meta,

  Si te les pots veure amb el Triomf i el Desastre
  I tractar per igual aqueixos dos farsants;

  Si pots tolerar que els brètols
  Tergiversin la veritat que has expressat,
  I la converteixin en trampa per a babaus,
  O veure enrunada l'obra de la teva vida
  I ajupir-te i reconstruir-la amb velles eines;


  Si pots fer un lligat amb tots els teus guanys
  I llençar-los al caprici de l'atzar,
  I perdre'ls, i tornar a començar des de zero
  Sense que surti ni una queixa dels teus llavis;

  Si pots posar al servei dels teus fins
  cor, entusiasme i fortalesa, fins i tot exhaurits,
  I resistir encara que no et quedi res,
  tret de la Voluntat, que els digui: "Endavant!";

  Si pots dirigir-te a les multituds sense perdre la teva virtut,
  I alternar amb reis sense perdre la senzillesa;

  Si no poden ferir-te amics ni enemics;

  Si tots compten amb tu, però no massa;

  Si pots omplir l'implacable minut
  Amb seixanta segons d'esforç agosarat,
  Teva es la Terra i tot allò que hi ha,
  I, més encara: seràs home, fill meu.


  Rudyard Kipling

  Al seu fill John, 1910


  Quan els catalans van a Madrid tots cauen en el parany: quan caminen entre les multituds (els seus votants)i desprès ho fan al costat dels reis (a Madrid) es transformen. No son el mateixos.

  ResponElimina
 2. Després d'aquest poema d'en Kipling, només em queda lamentar l'entossudiment, l'obsessió d'en Ridao. Jo ja havia rebut comentaris de les seves obsecacions personalistes. La llàstima, és que, tenint un molt bon nivell intel·lectual, tingui tant poca màniga.

  ResponElimina
 3. Ja tens raó. Ara bé, una correccioneta lingüística: La fruita no sap res de res de tot això ja que no té cervell per reflexionar-hi, potser la fruita no té gust a res.

  ResponElimina
 4. Avui Catalunya ha estat doblement atacada:

  "El TSJC dóna dos mesos a Ensenyament perquè el castellà sigui també vehicular a l'escola".

  Estic molt trista i desanimada. Espero que això obri els ulls a molta gent i que serveixi per a que ERC, SI, CUP, REA, etc. deixin les seves diferències aparcades d'una vegada i esdevinguin una força per aconseguir la nostra independència. Avui ha quedat més que patent que Catalunya no té cabuda en aquesta merda (i si, dic merda) d'Espanya centralista i aniquiladora de cultures.

  El que estarà immensament feliç és el fdp de l'Albert Rivera, que per cert ja està bramant al seu twitter. No reproduiré les seves paraules per no contaminar el blog.

  Per últim, us demano disculpes pel vocabulari utilitzat, sé que no són maneres però demano comprensió per la vostre part.

  ResponElimina
 5. Ridao s'entesta en l'error en què ja van caure els de Nacionalistes d'Esquerra el 1980: voler fer d'esquerra nacional i no d'independentista. Només cal seguir l'evolució d'aquell col·lectiu: cada cop menys, cada cop més bullits, fins que van anar a recer del PSUC reconvertit en IC (1986).
  No s'entén aquesta obsessió per una estratègia equivocada si no és per una enrabiada personal; Ridao és un polític preparat que no hauria de caure en paranys plantats per ell mateix.
  Ridao hauria d'entendre que el seu moment -i els que l'han acompanyat els darrers anys a ERC- ja ha passat. Com que no hi pitjor sord que el que no escolta, les primàries posaran tothom al seu lloc.
  I dic això sense cap rancúnia contra el secretari general del meu estimat partit: només que els temps són uns altres i que la política endegada el 2003 -i que l'actual direcció no va tenir la valentia d'esmenar el 2008- ja ha mort.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)