En Caja és tonto (i desagraït)

Sant Jordi del Maestrat (País Valencià)


Disculpareu que el títol sigui tan contundent i directe, no pas un prodigi de refinament, però m'ha semblat el més gràfic pel seu simplisme (com el del personatge) per definir l'objecte del meu apunt. Amb l'ofensiva del Tribunal Superior de Justícia (?) de Catalunya (!) encara en marxa. Pendents de com acabarà la broma (que amb la propera majoria absoluta o absolutíssima del Partit Popular sabem que acabarà per força malament), Francisco Caja, representant de l'entitat del món mundial que aconsegueix amb més èxit predicar en el seu nom exactament el contrari dels seus objectius reals (Convivència, Cívica, Catalana...), s'ha llançat a una nova ofensiva mediàtica. Aquesta vegada, no li ha calgut empentar ningú escales avall. A partir d'una elaboració del darrer informe Pisa, arriba a la intel·ligent conclusió que el fracàs escolar entre els castellanoparlants és el doble que el dels alumnes catalanoparlants. I com en Caja és allò que he afirmat en el títol, només hi veu una prova de les pernicioses conseqüències de la immersió lingüística.

No sóc un expert en la qüestió (com ell) però tinc entès que, arreu del món, el fracàs escolar va indestriablement lligat, sobretot, al nivell d'estudis i sòcio-econòmic dels progenitors de la criatura. Naturalment, amb totes les excepcions que vulgueu, que parlem d'una mitjana. Amb perdó de la correcció política, però no cal ser un fi analista per captar que, a Catalunya, el nivell cultural i sòcio-econòmic de catalanoparlants i castellanoparlants (de la vella i no tant de la nova immigració) no és ben bé el mateix. Només cal passejar i observar famílies, especialment, a la corona metropolitana de Barcelona. I si Francisco Caja no fos estúpid, per comptes d'imputar el fracàs escolar dels fills de castellanoparlants a la immersió lingüística, estaria agraït al fet que els catalanoparlants hagin volgut molt majoritàriament una sola línia escolar. Perquè si n'hi haguessin dues de separades (que, de vegades, fugaçment, en vénen ganes de demanar-ho), el fracàs escolar a la línia en castellà seria, crec, de dimensions senzillament estratosfèriques. Però això a en Caja li és igual: tot per la pàtria!

Comentaris

 1. El que vol el Caja és que a Catalunya es pugui viure sense saber català.

  ResponElimina
 2. Mes aviat el que vol es que s'hi tingui de viure sense saber-lo.

  ResponElimina
 3. Perquè no en fotem el camp d'una vegada d'aquesta Espanya d'indecents?.
  Espero que gent com aquesta no s'hi vulguin quedar, perquè fora d'aquí que hi farien?.
  I si un cop assolida la independència no marxessin els tindríem de convidar amb un bon cop de peu allà on s'ubiquen els que no sonen a re-emigrar cap els seus pobles... pobrets els hi dirien "los catalanes" allà... ironies ejcañoles.

  ResponElimina
 4. Caja no és tonto, és un mal parit.
  No confongueu la ignorància,i la manca d'intel.ligència amb la maldat, sezillament és un personatge malèvol.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas