No cal posar passió en la darrera marrada

S'Agaró
A la recerca de la màxima precisió agafo el Diccionari de l'IEC i comprovo que la primera inspiració era bona. Llegeixo: "marrada f. Volta que es fa desviant-se del camí que va més dretament d'un punt a un altre; camí que fa volta, que no va dret d'un punt a un altre." Tot i el drama punyent que significa l'autonomisèria per al nostre país, és possible que, a fi de trobar més gent pel camí (la necessària per fer majoria), calgui fer ara aquesta gran volta, aparentment sense sentit. Després del debat de política general de la setmana passada (amb actuació destacada de la nostra presidenta-fada que va demostrar que no sap pronunciar algunes esses ni conduir certs debats), veig que els partits que tenen com a prioritat la independència han acceptat acomboiar l'actual Bipartit governant en la nova marrada del pacte fiscal, a la qual ens condueix decidit el nostre Gran Timoner.

Com diria el president Pujol abans d'estossegar, està bé. Encara que costi d'entendre davant del desgast del país i el patiment personal de tanta i tanta gent, potser és el que convé ara: la darrera marrada per generar la darrera frustració. I que el català mig s'aixequi finament del sofà i digui prou. El que està clar és que el pes del desgast i de la responsabilitat no pot recaure en Esquerra i Solidaritat. Si CiU creu en l'estratègia del pacte fiscal, convé que l'encapçali en solitari. La implicació dels independentistes ha de ser la justa com per a què la proposta no decaigui a Catalunya, sinó sota el foc potentíssim del nacionalisme espanyol de dreta i esquerra. Si no volen quedar enfangats novament, com va succeir en la negociació estatutària de fa cinc anys, Esquerra i Solidaritat han de deixar ben clar que aquesta és l'estratègia de CiU i avisar tots els bons patricis que, tal i com tothom sospita, estem convençuts que acabarà com el rosari de l'aurora. I que aleshores (el més aviat possible, que el país se'ns desfà a les mans) haurem d'exigir del nostre govern el pas definitiu.

Comentaris

 1. Els del P.P. son espanyolisims. Ara diuen que de Pacte Fiscal si, parlarem, però abans s'ha de solucionar lo de la crisi. Que amb la crisi no es pot repartir res perquè no hi ha re a repartir. Mentida. S'han tornat Zapateristes? El 9% del PIB català segueix marxant cap a Madrid amb crisi o sense. Molta gent s'ho creurà. I passaran els anys, els segles i les edats. I què farà Convergència?. Tinc dubtes. Els convergents han aconseguit colar-me el cuc de la dubta, perquè la meva lògica es que ja no hi haurà cap mes sortida que la independència. Quan diuen "dret a decidir" què volen dir?. Si juguen amb la ambigüitat, no juguen net.

  ResponElimina
 2. Quan jo era jovenet i feia travesses pel Pirineu, alguna vegada ens havíem trobat amb algun company nou que, saberut com una sola de sabata, ens donava insistents consells de per on havíem de passar. D'entrada, al principi, els escoltàvem i fins i tot, sabent que fèiem MARRADA, hi accedíem per no discutir en plena muntanya. Amb el temps, vàrem aprendre a distingir els embolicadors de troques i els anàvem allunyant del nostre cercle. Selectius? Potser sí. Necessitat de viure en pau? També.
  Amb CiU em passa el mateix. Segur que farem marrada, segur. Potser, però, ens servirà per poder enriquir els vots dels que ja sabem el què hem de fer.

  ResponElimina
 3. Cada dia perdem 60 milions d'euros per culpa de l'espoli. Sumats, cada any son 20.000 milions. Mentrestant hem d'anar pagant els interessos dels préstecs que hem demanat per poder subsistir. Això son 6 milions d'euros al dia. El deute de la Generalitat és de, com a mínim 38.000 milions d'euros.

  Si les negociacions per obtenir el pacte fiscal duren 4 anys (sent optimistes) vol dir que haurem pagat:

  a) 80.000 milions d'euros en espoli fiscal

  b) 8800 milions en deute aproximadament

  En total son 88.000 milions d'euros. Per tenir una perspectiva, el segon rescat de Grècia serà de 8.000 milions d'euros. En aquest temps podríem rescatar Grècia 11 cops.

  Tot els vots que obtindríem amb la marrada no serviran de res quan Catalunya sigui un erm.

  ResponElimina
 4. Tinc la impressió que la marrada de CiU no podrà durar 4 anys de manera més o menys tranquil·la. Que la tempesta i algun allau a tocar del cim faran prendre decisions més sobtades i importants que les que el gran timoner voldria.
  No em pregunteu en quina direcció.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)