Passeu i veureu el pacte fiscal real i federal

Coves de Benifallet
Permeteu que avui sigui una mica més curt de l'habitual. Poseu que la llargada de l'apunt es correspon, directament proporcional, a la credibilitat del socialisme català en unes eleccions generals espanyoles. La ministra de Defensa del Regne d'Espanya en funcions, Carme Chacón (com diria ella, espolejada per la campanya, en el seu català infumable d'ús estratègic), ha tornat a Catalunya a visitar-nos. Quatre anys més tard, torna a l'escena del crim de la Banda dels 25 del Congrés. I, a més de descartar un front comú català a Madrid, ens porta sota el seu barret de flors pansides una nova proposta de pacte fiscal. Fixeu-vos que per a la seva broma no li cal ni modificar, de tan ambiciós, el nom que ens proposa el Gran Timoner. Pacte fiscal, doncs, que qualifica, així, sense més ni més, de "real i federal". A mi m'ha fet una gràcia especial aquesta presentació de costat de dos adjectius absolutament antitètics. A l'estil Màrius Serra, com a primera reacció, només em vénen al cap algunes altres parelles semàntiques del mateix estil. Alt i baix. Prim i gruixut. Simpàtic i antipàtic. Blanc i negre. Sorollós i silenciós. Alegre i seriós. Reservat i obert. Tou i dur. Fred i calent. Nocturn i diürn. Intel·ligent i babau. Benitencionat i facinerós. Plaent i fastigós. Franc i Enganyós. Amic i traïdor. Transparent i tèrbol. Patriota i venut. Net i emboirat. Sincer i mentider. Això, real i federal.

Comentaris

 1. Als polítics socialistes especialment els dono per casos perduts. L'única esperança que tinc és que com a mínim una part dels seus votants encara recordin que el pacte fiscal actual (2009) que ens està obligant a retallar per tot arreu és exclusivament cosa d'ells, que en el seu moment ens ho van vendre com el millor finançament de la història...

  De vegades penso en emigrar a l'Antàrtida.

  ResponElimina
 2. La incongruència fonamental es dir-se Partit dels Socialistes de Catalunya quan son realment PSOE. A partir d'aquí nomes se'ls creuen els que voten en clau espanyola. Que com passa a l'escola i com deia Granollacs a l'article d'en Caja, son gent, la majoria, que no tenen gaires estudis.

  ResponElimina
 3. Independència i prou. S'ha acabat.

  ResponElimina
 4. Veure aquest vídeo farà el vostre dilluns més miserable. Em bull la sang constatar que cap força política catalana, CAP, ha dot coses com aquestes.

  http://www.zeniting.com/player.php?id=228&app=1

  ResponElimina
 5. Ahhhh i #tenimpressa o #tenimpresa que com a bons catalans i coneixedors de la llengua hi son tots dos per allà.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)