Aquest diumenge, ajudeu CiU a fer història

Seu de CDC (Barcelona)
De debò de debò que havia escrit aquest apunt abans de la celebrada intervenció d'Oriol Junqueras a Mollet. De vegades, et veus superat per la realitat. Sense dubte, la federació Convergència i Unió és cridada a fer història al nostre país. A esdevenir una part fonamental de la solució a tres-cents anys de dependència que van quedar fora de tota lògica moral i política des del mateix 12 de setembre de 1714 i de qualsevol contraprestació econòmica des del 1986, data de l'entrada d'Espanya a l'aleshores Comunitat Econòmica Europea (i, per tant, de l'inici de l'obertura del mercat espanyol a tots els productes europeus en igualtat de condicions). Aquest diumenge s'obre l'oportunitat que tots els bons patricis els ajudem a fer el pas que necessita el nostre país, a hores d'ara immergit en l'autonomisèria que gestionen (i que, insisteixo, sí, sí, mata persones i el país). En el clàssic recurs desesperat, de manual de candidat a qui no li van bé les coses, Josep Antoni Duran i Lleida ja ha anunciat que serà, probablement (ai, ai, ai), la seva darrera legislatura. I entre tots hem d'ajudar-lo a que compleixi la seva paraula. Segons sembla, a Unió Democràtica de Catalunya es basteix de fa temps una alternativa al seu lideratge històric (per la durada, no pas pels resultats): un lideratge independentista, naturalment.

Si voleu ajudar CiU a fer història, quedeu-vos a casa, voteu nul o independentista, però no regaleu ni un sol vot sobiranista a l'hores d'ara embogit Josep Antoni Duran i Lleida. De moment la cosa va força bé: ja ha hagut de demanar perdó mitja dotzena de vegades pels seus excessos verbals. Un resultat catrastròfic del franjolí ens assegura la fi (sobtada o per etapes, però en tot cas inevitable) del seu lideratge ininterromput des de fa tres dècades al capdavant d'UDC. I  un partit democristià comandat per independentistes, remourà un obstacle important, farà pedagogia i ajudarà a confirmar una CiU que camini, finalment, decididament pel camí de la independència, inclosa al programa de la federació el 2014. Serà una baula més, juntament amb el sonor fracàs del pacte fiscal, en la pesant cadena que ha de portar en pocs mesos a la presa de decisió, col·lectiva i definitiva, del caràcter inajornable, de la necessitat urgent de la nostra plena sobirania. Així de simple. Si voleu que CiU faci història, el proper diumenge, no voteu Duran i Lleida. És una exigència de dignitat nacional, però, sobretot, una aposta pel nostre futur lliure.

Comentaris

 1. Sàvies paraules que per desgràcia nostra no tindran trascendència ja que l´imbecilitat s´ha instal.lat al nostre país de forma ubicua i silenciosa. Molts catalanets seguiran votant el partit del pidolaire, de l´esclau, de l´encantat de que li perdonin la vida, del qui aquest mal no vol soroll, del qui renuncia al seu idioma a la mínima, del botiguer llepaculs, de l´industrial curt de vista que no sap exportar, del qui es pensa que el món s´acaba a Espanya i de tants i tants personatges nefastos que encara no veuen la llum. I aquesta llum no és altre que la LLIBERTAT NACIONAL.

  Pep Csietll

  ResponElimina
 2. Bon discurs amic Granollacs

  Aquest home està a punt de tocar el cel, després de 30 anys de relliscar amb les pells de plàtan que li anava deixant en P.P. (no, vull dir Pujol Pare)i després en Mas

  El seu somni és un ministeri a Madrit, una pàgina amb ribets d'or a la gran enciclopèdia catalana ... o espanyola, de fet tant li fa

  Però com bé dius es fotrà una bona castanya als nassos quan, d'aquí a poques setmanes, es trobi entre el PP (ara sí) i la paret

  Són moments d'incertesa econòmica, espanya podria petar abans del que molts s'imaginen, i els esdeveniments es poden precipitar

  ResponElimina
 3. En Duran sempre ha tingut un somni: ser ministre d'Espanya. Penso que es un paio ben preparat per un càrrec d'aquest nivell. Molt mes ben preparat que molts que han pogut tenir-lo. Crec que faria coses positives (per a Espanya) si arribes a dirigir un ministeri. Ell es veu preparat i disposat. Li agrada i li fa venir salivera nomes de pensar-hi. Vaja nivellás de currículum podria mostrar als futurs amics poderosos. Però la crua realitat es que per mes ben preparat que estigui, es català. I això sempre serà un handicap que pesarà com una llosa sobre els seus somnis de grandesa (espanyola). Encara no s'ha adonat (l'egoisme l'encega, pobret) que amb Espanya no hi ha res ha fer i menys amb majories al seu Govern.

  ResponElimina
 4. El cas d'en Duran-Lleida potser és d'una personalització de l'ambició sense límits. Al Polònia el tenen molt ben mesurat. Jo diria que ha arrossegat UDC fins el desprestigi. Recordo en Coll Alentorn amb aquell comportament tant savi, discret, reflexiu. Només podia fer que respectar-lo i escoltar els seus consells. Eren d'aquella tendresa dels bons avis que t'estimen de debò. En fi, el temps passa.
  En Duran-Lleida, en canvi, és destraler, ambiciós fins ofendre. Viciat o no de Madrid, del Congreso o del què sigui, ha arribat a aquestes eleccions amb una excitació espasmòdica que espanta. Jo diria que li sobra cafeïna per tots els porus. Tant de bo que no repeteixi!

  ResponElimina
 5. Que? et creus molt llest eh?
  doncs jo soc el millor per Catalunya està lar, no seran aquestos akelarres independentistes el que faren be a la nostra terra. Hem de mantenir bona relació amb Espanya coi

  ResponElimina
 6. Jo tambe soc del parer que ara mateix el llast mes gros que arrossega CiU es en Duran. Fora molt bo que quedes ben clar a les proximes eleccions.

  ResponElimina
 7. CiU juga al poli bo i dolent respecte la independència i Durant és el dolent. Cal recordar que és CiU qui l'ha posat aquí i és responsabilitat de les dues formacions. No entenc que cap independentista que s'informi o reflexioni una mica pugui votar-lo.

  Tan de bo tinguis raó i Unió es torni independentista. M'ho creuré quan ho vegi.

  ResponElimina
 8. La federació de Convergència Democràtica de Catalunya i Unió Democràtica de Catalunya comportava una sèrie d'acords: La presidència de la Generalitat de Catalunya a càrrec d'un convergent i el cap de llista a les autonòmiques a càrrec d'un unionista. Així serà per sempre més, de la mateixa manera que mai s'ha pogut votar CDC o UDC per separat sinó ja veuriem els resultats...

  Jo per la meva part votaré a ERC, votar CyU es votar a l'espanyolisme d'en Duran i això mai de la vida.

  ResponElimina
 9. FRANCAMENT,AN DURAN,A MI PERSONALMENT NO M'AGRADA GENS,PERO PREFERIR AL PP. NOMES QUE PER FOTRAL,M' AGRADA MEINYS,....PREFEREIXO QUE LA O...SE LA FOTI,EL OPUS DEISTA DON JORGE I LA MERAVELLOSA ALICIA....CREC QUE AMB AQUEST CAINISME,NO ANEM AN LLOC.NECESITEM UNA DRETA NOSTRA XIQUETS.
  JUGANT AMB BARCELIBA

  ResponElimina
 10. Aquesta vegada votaré als únics que diuen quelcom sobre la independència, o sia ERC... encara que han fet moltes coses malament els darrers anys crec que en Bosch es mereix el meu vot, tant si ara va com a independent dintre ERC com si anés amb una altra coalició.

  Però crec que l'hemicicle es tindria d'omplir proporcionalment amb els vots emesos per els ciutadans, o sia que els vots en blanc tindrien de representar-se amb unes cadires buides.
  Aleshores estic ben segur que aquesta candidatura seria molt nombrosa... i democràtica.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)