PSC: entre l'infantilisme i les trampes al solitari

La picassiana Rocío Martínez-Sempere emprava l'altre dia, en una sessió parlamentària de control al Govern, aquella referència infantiloide segons la quals als papes les coses se'ls han de demanar bé. Sense adonar-se va resultar absolutament reveladora de quina continua essent l'actitud de submissió a l'ordre patern (espanyol) que ha portat el PSC als pitjors resultats de la seva història. La submissió que és consubstancial, fins ara, a la seva manera de veure la política del país. Amputats. Per desgràcia, il·lús amb esperances, veig pocs símptomes de canvi en el partit socialista, aliè a una dinàmica social a punt d'esclatar. I això que les castanyes rebudes darrerament són d'ordre estratosfèric. Com que m'estimo especialment el 25-35% dels seus soferts votants, partidaris del sí en un referèndum sobre la independència segons totes les enquestes, continuo observant les seves desesperades i desesperants evolucions. Fa unes setmanes vaig escoltar amb paciència gairebé tota l'entrevista de l'Oracle de Catalunya Ràdio a la vallenca Laia Bonet, figura emergent del partit.

I, francament, em va semblar que mantenia exactament els vells vicis que els han portat fins a la crisi actual on són instal·lats. Les trampes en l'argumentació eren tan evidents que feien envermellir. Bàsicament, perquè trencaven els marges mínims de la coherència. D'una banda, la Bonet defensava, a fi de no encarar per enèssima vegada el debat de fons sobre la relació Catalunya-Espanya, la necessitat de defugir l'ús d'etiquetes per definir els diferents corrents del partit. No volen sentir a parlar de catalanistes i espanyolistes. Acte seguit, però, defensava a capa i espasa la necessitat de mantenir amb tota la seva vigència la distinció ideològica entre esquerres i dretes, frontera que, després dels darrers mesos del pas de Zapatero per la Moncloa sota el Directori Europeu es resumeix, bàsicament, en el suport o no al matrimoni gai. Agradarà o no, però, deu n'hi do quina diferència en la claredat de conceptes amb la Montserrat Tura, convidada al mateix programa alguns dies després. Suposo que precisament per això no jugarà cap paper en el futur proper del malaguanyat partit dels socialistes catalans. Aneu fent.

Comentaris

 1. el meu comentari avui amb forma de trilogia Brossiana polisèmica:

  PSssssssssss..... >>> C <<<

  PSicopatologia del Cinisme

  PSCs Barba

  ResponElimina
 2. Es la feina del PSC. Per això treballa aquest partit. Per enganyar a la gent. I realment enganyen a tothom (als seus votants): als identificats amb Espanya i als no tan identificats amb Espanya. Aquest es el drama dels socialistes dits "catalans". Que defensant al pare socialista espanyol el que fan es enfonsar-se en la misèria.

  ResponElimina
 3. Si us plau que algú m'expliqui com pot ser que un votant que votaria sí a la independencia pugui votar PSC-PSOE.

  ResponElimina
 4. Al meu poble la púrria sociata en una carta a una revista local defensant-se dels nostres atacs en un article resposta, van arribar a dir que ells no fan política, ni nacional, ni estatal, o sia no que fan política.
  I que ells militen on els hi dóna la gana.
  És un partit sense política i sense projecte, per això a mesura que la societat catalana es polititzi més, menys credibilitat tindran.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)