De com CiU construeix la nació

Mònica Querol i don Alejo
Si tu ho fas, uuuui. Jo, en canvi sempre hi trobaria un argument/excusa. Allò que era completament inadmissible esdevé ara justificable. Els afins a la coalició governant (no només ells, però sobretot ells) van martellejar l'opinió pública durant set anys sobre el drama que representava posar el govern de la Gestoria a mans d'un partit fortament depenent. Una autèntica traïció. Als pocs mesos, però, callen davant la constatació que CiU ha lliurat en safata al Partit Popular la gestió d'una part fonamental del Patrimoni Cultural del país: en concret, el que controla la Diputació de Barcelona. Se sap de fa dies, però trobo que no s'ha fet la glossa pertinent des de la catosfera. I vull insistir-hi. Imagineu-vos (però no és ficció): una part essencial de la nostra cultura a mans d'aquells qui volen destruir-la. En llenguatge tuitaire, us felicito fills. El PP controlant, entre altres coses, l'Oficina de Difusió Artística (és a dir l'impuls a les programacions d'arts escèniques locals); les polítiques municipals en l'àmbit del Patrimoni Cultural; o la Xarxa de Biblioteques Municipals.

És a dir, us els podeu imaginar a partir d'ara promocionant Boadella, recuperant les curses de braus quan el Constitucional espanyol tombi (que no trigarà) la prohibició i adquirint en massa les darreres obres històriques d'en César Vidal. Significa deixar a mans del Partit Popular el control total o parcial, entre altres equipaments, de l'Institut del Teatre o del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Construir la nació abans d'iniciar la reivindicació d'un estat, diuen, com a argument per tenir-nos uns quants anys més esperant i escalfant cadira. I ho fan així, posant excel·lents mitjans per fer-ho a mans de l'enemic. És d'autèntica broma. Però, què és això?, que dirien a l'APM. I en quines mans concretes! Les dels més ultres dels ultres. La diputada responsable de l'Àrea de Cultura de la Diputació barcelonina és des d'ara la rubinenca Mònica Querol. La lectura del darrer apunt del seu bloc, carregant contra la immersió lingüística, no pot ser més eloqüent del que significa deixar en mans d'aquesta mena d'individus, d'un espanyolisme barroer i delirant, la gestió d'una part significativa de la cultura del país. Patètic. Terrible. En patirem les conseqüències. I vetllarem per controlar dia a dia les seves malifetes.

Comentaris

 1. De principi, anava a dir de deixar-los fer el seu camí cap el precipici. Però, no. No, perquè, encara que CiU tornarà a estavellar-se contra casa pròpia, Catalunya, no els podem permetre que vagin deixant llast cultural propi nostre en benefici de tornar anar arrossegant "governabilitat" catalana.
  Cal anar ventilant-ho a tort i a dret. Dominen, però, els mitjans de comunicació i davant d'això se'ns mengen sorneguerament.
  Una vegada més, ens cal que SI-RCat-ERC-CUP, etc. ho ventilin al Parlament i a la premsa sobretot. Sobretot, ens cal que tota la unió de tots els diversos criteris indep. per estar preparats a totes.

  ResponElimina
 2. Hi ha algú que em pogui explicar per què CIU continua tenint vots d'independentistes? On està la trampa?

  ResponElimina
 3. Aquesta pregunta també me la faig tot sovint. La resposta rau, crec, amb un caràcter tou de gent gran benestant. Diria que és un caràcter freqüent.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas