Una lectura per carregar bateries

Moments d'autèntic gaudi tot llegint el darrer llibre de l'Alfred Bosch (I ara què? Barcelona: Galàxia Gutemberg, 2011, 200 p.), aquesta vegada, peça d'assaig. Quin gust algú que es fa entenedor! Primera conclusió: és un text molt recomanable per entendre l'evolució, més ben dit, la pitjada d'accelerador independentista del 2003 ençà. Salpebrat amb l'aproximació a algunes de les figures clau d'aquests anys, com ara la Mònica Sabata, en Josep Manuel Ximenis o la Muriel Casals, entre d'altres. Detalls magnífics de l'interès d'en Jordi Pujol en el seguiment del vot anticipant a la Consulta de Barcelona o del suport, amagat pel seu entorn, de Pasqual Maragall. Equànim en el judici: les misèries pròpies resten també prou reflectides. Autèntica debilitat pels paral·lelismes històrics amb la revolució americana, del qual us en faré un tast en un apunt de la sère "Fragments escollits". Alfred Bosch és capaç d'argumentar amb brillantor allò que tots els independentistes hem pensat alguna vegada: com si hagués compartit amb tots els seus lectors una llarga estona de sofà en conversa.

Si només voleu fer un tast per acabar de convéncer la vostra butxaca, en aquests moments de crisi, de la utilitat de la despesa, us en xivaré quines són les pàgines més brillants. Per la meva afició a les enquestes, la medalla de plata és sens dubte per a les que desenmascaren les trampes dels nostres enemics en la lectura de les enquestes (tan convenients en aquests dies en els quals l'establishment demana cuina amb violència), tot distingint aquells qui s'autodefineixen com a independentistes dels qui votarien independència. La màxima distinció, però, cal atorgar-la a les que expliquen l'experiència viscuda per l'autor en primera persona a la Consulta sobre la independència del 10-A de 2011 a Barcelona. Reconforta veure com creix una iniciativa genial tot i els dubtes dels propis organitzadors. Tenim un producte tan incontestablement bo, que fins i tot les nostres mesquineses no aconseguiran malmetre'l. Una lectura, en definitiva, que fa venir als pulmons una glopada d'oxigen en el nostre camí actual que puja i puja. Perquè, d'un viu cop d'ull, ens demostra fins a quin punt hem avançat en els darrers anys.

Comentaris

 1. M'hi apunto al carro!! Sí, sí!
  A sobre, en sortir del metro (Barcelona...) uns m'han donat una "postaleta" que no he tirat a la paperera perquè sempre vull veure què llenço. Doncs, és una molt bona campanya d'ERC. MOLT BONA!!! Econòmica i efectiva! És un desplegable fet amb molta gràcia i bona explicació.

  ResponElimina
 2. Benvolgut Granollacs...una molt bona informació llegir el teu bloc. Però potser s'ha m'ha passat per alt però crec recordar que per les eleccions espanyoles recomanaves l'abtenció. Encara segueixes pensant en no votar o creus que hem de donar una oportunitat a ERC?
  Felicitats pel bloc i per molts anys.

  ResponElimina
 3. Montserrat, començo a no tenir les idees massa clares. Crec que l'ERC d'en Junqueres mereix confiança, crec que la manca d'unitat independentista mereix un càstig i crec que hem de deixar les eleccions espanyoles. Tot plegat, és cert, bastant contradictori. D'aquí al 20-N, a meditar el què...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)