Del triliringüisme a la clausura del Congrés


Montblanc


No voldria fer-me pesat, però ja sabeu que des d'aquest modest però combatiu bloc, contra tots els pronunciaments de l'establishment, no m'he cansat d'anar-vos avisant de les diferents passes que anavem fent en el procés, en marxa de fa anys, de liquidació del sistema d'immersió lingüística. Un objectiu basat en l'acció combinada dels tribunals de justícia i d'una nova llei de bases d'educació que caldria aprovar al Congrés espanyol. Per si algú encara en dubtava, en el seu recent discurs d'investidura, Mariano Rajoy ens ho ha tornat a deixar ben clar. La crisi serà una excel·lent excusa per a la recentralització, particularment, en l'àmbit educatiu. Trilingüisme, en diuen ara els populars espanyols. Triliringüisme, diria un servidor. No pas en referència a la denominació que l'Acebes de Polònia reservava als homosexuals (no sigueu mal pensats), sinó al fet que la música i la poesia del nou president espanyol, la seva lírica, no pot sonar amb més claredat a excusa per a la irrupció d'un nou espanyolisme lingüísticament uniformitzador.

I dic música i poesia, perquè, pel que fa a la qualitat del text d'assaig que ens ha escrit des del dia de la seva victòria electoral, en realitat, no hi ha gaire a dir. Amb comptadíssimes excepcions, Rajoy no va concretar gairebé res. Mai cap discurs d'investidura havia estat més insubstancial i indefinit. Certament, no és una bona manera de començar. Segons sembla, en aquesta legislatura d'excepció, de directori europeu i de majoria absoluta, la política de debò passarà menys que mai per les cambres madrilenyes. Molt em temo que el president del govern espanyol farà molt i molt la seva i parlarà més en roda de premsa que als grups parlamentaris. I si la cosa ha d'anar així, en plena era de les retallades (si més no, a la nostra, tanmateix, sempre insolidària Catalunya) potser que els espanyols, a més de tancar el Senat, haurien d'anar pensant també en clausurar el Congrés durant els propers quatre anys. Almenys, els qui els paguem ens estalviarem un bon grapat de sous, dietes i complements tradicionals i tecnològics. I a preparar-nos per a rebre.

Comentaris

 1. Els Escanyols sempre pensen que l'únic que val és la seva opinió. Que Europa avala la immersió; que si critiquen l'ús de fons europeus per a despeses no productives i sense lògica, que Europa multa Escanya per no cumplir directives,... tant els hi és. Tothom està equivocat excepte ells. El català els molesta i el volen eliminar, com sempre. Però no es veuen com etnicides sino com a ésser superiors dotant-nos d'una llengua superior.

  ResponElimina
 2. Dius:....... potser que els espanyols, a més de tancar el Senat, haurien d'anar pensant també en clausurar el Congrés durant .......

  El que tindria de fer escanya es tancar el senat, el congres, les fronteres i tirar de la cadena... potser algun dia "renaixarien flors a cada instant", ara ho veig difícil....

  Perdoneu, potser avui m'hi llevat amb el peu esquerra.... no m'enfadaré si ho esborreu.

  ResponElimina
 3. Amb la immersió ens passarà el mateix que amb qualsevol ajuda amb la que sempre hem somniat: Europa ens traurà les castanyes del foc...! Doncs, no. Ara ja podem tocar de peus a terra i començar a reflexionar seriosament, si mai no ho havíem fet.
  Seguint amb el drama que se'ns desencadena des d'ara mateix, la Generalitat ha fet tancament de caixes temporalment en no poder seguir pagant. Ja no en queda ni cinc a la bossa.

  Ara sí que cal que l'empresariat deixi de pagar l'Estat i els ciutadans tinguem alguna manera de poder dipositar el nostre IRPF en algun lloc davant de notari. Ara SÍ!
  I, lingüísticament, caldrà veure la venjança de Doña Camacha en haver votat no (molt correcte, crec jo) al Congreso de los Disputados.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)